Offline Google fordító Androidra – akár fotóról beolvasva is fordít!

Mit jelent az, hogy akár fotóról beolvasva is fordít az alkalmazás? Az immár magyar nyelvet is ismerő android applikáció a telefon kameráján keresztül beolvassa az eléje tett fotót, majd azt feldolgozva lefordítja a rajta lévő szöveget. Ugye nem kell mondani, mennyire hasznos lehet például nyaraláskor ez az alkalmazás úgy, hogy akár internet kapcsolat nélkül (offline) is használhatjuk.

Külföldön nyelvismeret nélkül nehezen boldogult az ember, ám az okostelefonok megjelenése – és azok fordító programjai – sokat segítettek egy-egy szituáció megoldásában. Az ember csak bepötyögte a lefordítandó utastájékoztatót, étlapot, vagy egyéb szöveget és máris ott volt a kész fordítás.

Az új alkalmazás lényegesen leegyszerűsíti ezt a folyamatot azáltal, hogy képes hang alapján, kamerával, vagy kézírással bevitt szöveget lefordítani. Természetesen a hagyományos, azaz a géppel beírt szöveg fordítását is támogatja. Ha valamiért a fordításra később is szüksége van, azt akár el is mentheti!
Google fordító
A hang alapú fordítás a nevéből adódóan úgy működik, hogy bele kell beszélni a telefon mikrofonjába és az alkalmazás lefordítja (írásban és hangosan is!) az érzékelt szöveget.

Akinek ez sem elég, az próbálgathatja a Google Fordító azon képességét, mely felismeri a kézírásunkat: a képernyőre az újunkkal írt szöveget is képes lefordítani.

Képen lévő szöveg fordítása

Hogy miről beszélek? Ez a videó teljesen egyértelművé fogja tenni:

A Google fordító offline működése

Ahhoz, hogy internet kapcsolat nélkül is működjön az alkalmazás, le kel töltenünk azokat a nyelvi fájlokat, melyek között a fordítást el szeretnénk végezni. A nyelvi fájl alap esetben a telefon SD kártyájára települt, így nem foglalt helyet a belső memóriából. Ezt a menüből megtehetjük, az Offline nyelvek kezelése menüpont alatt. Mi az angol-magyar fordítást próbálgattuk és megfelelően működött.

A Google fordító a Play áruházban: Gogle Translate
(És itt van iOS-re!)

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top