Az evés ceremóniája

Adjuk meg a módját! Tippek az evés ceremóniájához
Az emberek jelentős részénél az evés egyfajta boldogságot jelent, elenyésző azoknak a száma, akik nem élvezettel fogyasztják el kedvenc ételüket. Sajnos manapság futva eszünk, ki gyorsétteremben, ki a vonaton és van aki az utcán. De miért nem adjuk meg a módját az evésnek? Ha tudjuk, hogy örömet okoz, akkor legyen nagy az az öröm! Van pár tippünk arra, hogyan fokozható az evés öröme!

Legyenek megfelelőek az evés körülményei!

Legyen szépen megterítve az asztal, ízléses a tálalás. A zsúfolt irodai asztal felett elfogyasztott szendvics és a vendéglőben elfogyasztott meleg ebéd közti különbség szinte leírhatatlan.

Aki nem szereti a zsúfolt vendéglőket (menzákat), az figyeljen arra, hogy akkor érjen oda ezekre a helyekre, ha már kevesen vannak csak ott. Az evés közben fő a nyugalom, ne idegesítse magát feleslegesen azzal, hogy nagy a tömeg!

A fő étkezés az ebéd. Erre úgy is fel lehet készülni, hogy bekapunk valamit tízóraira. Ha nem így teszünk, akkor farkas éhesen lehet hogy túlzabáljuk magunkat az ebéddel. A tízórai legyen pont elegendő arra, hogy a gyomrunkat lecsillapítsa az ebédig.

Ha nincs sok időnk enni, akkor is figyeljünk oda arra, mit fogyasztunk. Az étkezés legyen változatos, nem szerencsés, ha minden nap a kolbászsütőnél költjük el az ebédet! Kell-e mondanom, hogy nem a hurka és a kolbász váltogatása adja meg a változatosságot? Együnk főzeléket, salátát, manapság már ilyen ételek is kaphatók különböző gyorsétkezdékben.

Végül talán az egyik legfontosabb tipp: ne együnk egyedül! Aki egyedül fogyasztja el az ételét, az hajlamos arra, hogy evés közben a telefonját böködje, vagy újságot olvasson, elvonva ezzel a figyelmet az ételtől. Társaságban több figyelem esik az evésre, lassabban étkezünk, így jobban megemésztjük az ételt.

Az evés nem mindenkinél ceremónia, vannak akik szükséges rossznak, időpocsékolásnak tekintik. Szegények…

{adinserter 4}

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top