Szofvert és hardvert is ellenőrizhet a gépén a Windows 10

Letilthatja a gépet a Windows 10?
A kalóz szoftverek ellen több mindent kitaláltak már a fejlesztők, ám mind a mai napig képtelenek megfékezni azok felhasználását. Mivel a számítógépek – ide értve a laptopokat, tableteket és az okostelefonokat is – operációs rendszer nélkül működésképtelenek, ezért a szoftverkalózok elsődleges célpontja természetesen az oprendszer. Hogyan védekezik ez ellen a legújabb Microsoft termék? Valóban letilthatja a gépet a Windows 10?

Hallottuk már biztosan:

Vedd meg a gépet, windowst meg majd teszünk rá valahonnan…

Magyarországon napjaink legnépszerűbb operációs rendszere kétség kívül a Windows. Hogy ez miért van így, azt egy külön írásban hosszasan lehetne taglalni, de az tény, hogy az asztali gépeken, laptopokon többségében ezt az operációs rendszert telepítik fel nálunk.

És telepítés közben senki sem olvassa el a felhasználási feltételeket, csak odagörget a gombhoz és kipipálja, hogy “megértettem és elfogadom”

Windows 10 – nem csak saját magát óvja – szofverek, hardverek

Jelenleg a slágertermék ebben a Windows 10, melynek telepítésekor, illetőleg sok más módon is megismerhetjük a szoftver használatának feltételeit. a Windows 10 szolgáltatási szerződése felhívja rá a figyelmet, hogy  ellenőrizheti az ön gépén futó szoftverek és hardvereket. Hamisított, vagy hamis szoftver, illetőleg jogosulatlan használat esetén feltehetőleg megakadályozza, vagy csökkentett hozzáféréssel engedi tovább az operációs rendszer (vagy egyéb szoftver) használatát. Hardver probléma (nem hitelesített hardverperifériák) során egyelőre nem tudni, milyen szankciókat vet be a felhasználók ellen a redmondi óriás.

Hogyan lehet elkerülni a Windows letiltását a gépén?

Most nem egy tuti biztos tippet adunk a szoftver “feltörésére“, hiszen az jogellenes lenne, meg nem is ismerünk ilyet. Javasoljuk helyette a

  1. Jogtiszta szoftverek használatát,
  2. Alternatív, ingyenes és szabadon használható szoftverek használatát.

Az Ubuntu linux például kiváló alternatíva lehet asztali gépre, laptopra egyaránt, számtalan remek (szintén ingyenes) programmal, mint például a Microsoft Office alternatíva LibreOffice irodai programcsomag, melynek használatához a Csibészke Magazinban is többször adtunk tippeket, leírásokat.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top