A becsinált levest mi savanyúan, ecettel készítjük és sertéshúst használunk hozzá. Savanyítás előtt tojássárgájával elkevert tejföllel sűrítjük.
Egy finom leves ebédre? Lássuk a receptet!
Becsinált leves receptje
Hozzávalók
- 50 dkg kockázott sertéshús,
- 10 dkg fehérrépa,
- 10 dkg sárgarépa,
- 5 dkg zeller,
- 5 dkg karalábé,
- petrezselyem,
- 2 tojás sárgája,
- 2 dl tejföl,
- ecet, olaj, só.
Becsinált leves elkészítése
- A kockázott sertéshús minden oldalát 1-2 evőkanálnyi olajban megpirítjuk, majd megsózzuk, és felengedjük körülbelül másfél liter vízzel.
- Fedő alatt félpuhára főzzük.
- Miután a hús félig puhára főtt, hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, a vágott petrezselymet, és készre főzzük.
- Ezután a levest levesszük a tűzről, sűrítjük: belekeverjük a tojássárgájával elhabart tejfölt.
- Az ecetet óvatosan adagolva, ízlés szerint savanyítjuk.
Jó étvágyat kívánunk!