Becsinált leves receptje

A becsinált levest mi savanyúan, ecettel készítjük és sertéshúst használunk hozzá. Savanyítás előtt tojássárgájával elkevert tejföllel sűrítjük.

Egy finom leves ebédre? Lássuk a receptet!

Becsinált leves receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg kockázott sertéshús,
  • 10 dkg fehérrépa,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 5 dkg zeller,
  • 5 dkg karalábé,
  • petrezselyem,
  • 2 tojás sárgája,
  • 2 dl tejföl,
  • ecet, olaj, só.

Becsinált leves elkészítése

  1. A kockázott sertéshús minden oldalát 1-2 evőkanálnyi olajban megpirítjuk, majd megsózzuk, és felengedjük körülbelül másfél liter vízzel.
  2. Fedő alatt félpuhára főzzük.
  3. Miután a hús félig puhára főtt, hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, a vágott petrezselymet, és készre főzzük.
  4. Ezután a levest levesszük a tűzről, sűrítjük: belekeverjük a tojássárgájával elhabart tejfölt.
  5. Az ecetet óvatosan adagolva, ízlés szerint savanyítjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top