Gombás-húsos burek receptje

Burek egy török eredetű rétesféleség, mely készülhet sós, vagy édes töltelékkel, rétes- vagy más tészta felhasználásával. Mi húsos, gombás töltelékkel készítettük ezt a nálunk is egyre ismertebb gyorsételt.

Burek, pizza, hot-dog, hamburger. Csupa olyan étel, amit ritkán készítünk el otthon, pedig nincs finomabb annál az ételnél, mely a saját szánk íze szerint készült!

Gombás-húsos burek receptje

Hozzávalók – tésztához

  • 45 dkg liszt,
  • 1,5 doboz tejföl,
  • 2 kisebb tojás,
  • csipet só.

Hozzávalók – töltelékhez

  • 0,5 kg darált hús,
  • 30 dkg gomba,
  • 3 evőkanál étolaj,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 3 csipet só,
  • 1 kávéskanál őrölt bors,
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál kakukkfű,
  • 1 teáskanál pirospaprika (őrölt).

Hozzávalók – öntethez

  • 1,5 dl tejföl,
  • 1 db tojás,
  • 1 csipet só, őrölt bors.

Gombás-húsos Burek receptje

  1. A tészta alapanyagait összegyúrjuk, 3 cipót készítünk, vékonyra nyújtjuk.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, egy serpenyőben, kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és pár percig összepirítjuk.
  3. A gombát egyenlő nagyságú darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymákhoz. Kb. 5-7 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
  4. A töltelékhez adjuk a darált húst és összesütjük, majd ízlés szerint mustárral, pirospaprikával és  kakukkfűvel ízesítjük.
  5. A három adag kinyújtott tészta egyik-egyik szélére egyenletesen elosztjuk a tölteléket, majd feltekerjük a tésztákat.
  6. Hőálló tálba egymás mellé tesszük őket, majd elkészítjük az öntetet.
  7. Egy tálban összekeverjük a tojást, tejfölt, sót, borsot.
  8. Az öntetet a feltekert rétesre öntjük, és 190 C°-on kb. 30-35 percig sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top