Burgonyakrémleves sonkával receptje

A krémlevesek közül talán a burgonyakrémleves az amire gondolnánk utoljára, ha a család egy tartalmas levest kívánna enni. Pedig nagyon finom – különösen sonkával tálalva! Levesünk pikantériáját – a pármai sonka mellett – a recepthez használt mogyoró adja. És az elkészítése sem bonyolult!

A sonkát csak tálaláskor adjuk a leveshez, a babérlevelet pedig óvatosan tegyük bele, mert menet közben majd ki is kell venni!

Burgonyakrémleves sonkával receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 dkg vaj,
  • 4 dl tyúkhúsleves,
  • 5 dl tej,
  • 3 babérlevél,
  • 2 teáskanál apróra vágott mogyoró,
  • 4 teáskanál olaj,
  • 4 szelet pármai sonka,
  • apróra vágott petrezselyem, őrölt fehér bors, só

Burgonyakrémleves elkészítése sonkával

  1. Egy fazékban az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát a vajban 3 percig pároljuk, hozzáadjuk az apró kockára vágott burgonyát és 2 percig tovább pároljuk.
  2. Ráöntjük a húslevest meg a tejet, beletesszük a babérleveleket és közepes tűzön 20 percig főzzük.
  3. A mogyorót egy serpenyőben szárazon megpirítjuk, hűlni hagyjuk, majd az olajjal összekeverjük.
  4. A babérlevelet kivesszük, és a levest botmixerrel pürésítjük.
  5. Belekeverjük a mogyorót és sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük.
  6. Tálaláskor beletesszük a kisebb darabokra (csíkokra) vágott sonkát és petrezselyemmel díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top