Búrkifli receptje egyszerűen

Búrkifli egyszerűen úgy készíthető házilag, ha nem vacakolunk a tésztájával, hanem megvásároljuk hozzá a bolti leveles tésztát. Érthetetlen, hogy nagyon sokan miért inkább a pékségben vásárolják ezt az édes süteményt, ahelyett hogy odahaza elkészítenék – pár perc alatt.

Hagyományos, bármelyik napszakra ajánlott karácsonyi sütemény leveles tésztából. A búrkifli fotója alatt található a recept!

Búrkifli fotója

Búrkifli receptje

Hozzávalók

  • 3 csomag leveles tészta,
  • 6 db tojásfehérje,
  • 30 dkg kristálycukor,
  • 30 dkg darált dió,
  • tojássárgája,
  • porcukor.

Búrkifli elkészítése

  1. A tojásfehérjét felverjük a cukorral és belekeverjük a darált diót.
  2. A tésztát 2 felé osztjuk.
  3. A tészta csíkok alsó harmadára rátesszük a tölteléket, felső részét a tojássárgájával megkenjük.
  4. Feltekerjük a tésztát és ízlés szerinti méretre felvágjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük.
  5. Tojássárgájával megkenjük a tetejét és megszórjuk dióval.
  6. 200°C-on kb. 20 percig sütjük.
  7. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

Mint minden ételnél, itt is az alapanyag minősége a legfontosabb, ezért ha választhatunk, akkor ne dejóból, hanem valódi dió felhasználásával készítsük el a süteményt! Ha mindent jól csináltunk, ilyen lesz a kész Búrkifli:

Elkészült a Búrkifli

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top