Csirkemelles koktél receptje

Csirkemelles koktél karácsonykor egy igazi különlegesség lehet a hagyományos ételek mellett. Hasonló érdekes fogás készülhet halból, rákkonzervből, vagy akár sertés- és borjúhúsból is. Mi ehhez a recepthez előre megsütött, bőrétől megfosztott csirkemellet használunk, a kész koktélunkhoz pirítóst kínálunk.

Különleges vendégváró étel, a karácsonyi ünnepek idejére ajánljuk.

Csirkemelles koktél receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg bőr nélküli sült csirkemell,
  • 20 dkg ananászkonzerv,
  • 10 dkg főtt zeller,
  • 2 dl ketchup,
  • 1 dl tejszín,
  • 1 db citrom,
  • fél csokor kapor,
  • 0,3 dl konyak,
  • tárkony levél, zeller levél,
  • pirospaprika és só.

Csirkemelles koktél elkészítése

  1. A bőrétől megfosztott sült csirkemelleet és a zellergumót vékony szeletekre vágjuk.
  2. Az ananászt kisebb darabokra kockázzuk.
  3. A ketchuphoz hozzákeverjük a tejszínt, citromlével, pirospaprikával, apróra vágott kaporral, tárkonnyal és sóval ízesítjük.
  4. Habverővel simára keverjük, és beletesszük az összevágott húst, ananászt és zellert.
  5. Ráöntjük a konyakot, és óvatosan összekeverjük.
  6. Kehelypoharakba töltjük, és zellerlevéllel díszítjük.
  7. Piritóssal kínáljuk.
Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top