Ha nem teszünk a sütemény tetejére csokoládé mázat, akkor is nagyon finom. Mi a diós-almás kockát – ahogy az a fotón is látszik – csokoládéval a tetején készítjük.
Lássuk a receptet!
Diós-almás kocka receptje
Hozzávalók – tészta
- 40 dkg kristálycukor,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 2 db tojás,
- 1 citrom leve,
- 40 dkg liszt,
- 1 csomag sütőpor,
- 60 dkg reszelt alma,
- 10 dkg dió darálva.
Hozzávalók – csokimáz
- 1 tábla étcsokoládé,
- 1 evőkanál olaj.
Diós-almás kocka elkészítése egyszerűen
- A cukrot, tojásokat és a citromlét jól összekeverjük.
- A nagy lyukú reszelőn lereszelt almát a leve kicsavarása nélkül hozzákeverjük.
- A lisztben elkeverjük a sütőport és a diót, majd az almás masszához adjuk.
- A masszánk sűrűsége attól függ, mennyire lédús az almánk.
- Egy közepes tepsit sütőpapírral bélelünk és a tésztát beleöntjük, majd megsütjük.
- A tetejét bevonjuk csokimasszával.
Ugye milyen egyszerű sütemény recept? És még finom is!