Firefox téma használata LibreOfficehoz

Ha fel akarjuk dobni kicsit a LibreOffice irodai programcsomagunk kinézetét, akkor több mint 300.000 Firefox téma közül választhatunk hozzá kiegészítőt!

LibreOffice programban is használhatjuk a Firefox témákat

A LibreOffice 4.0 kiadása óta (a cikk írásakor a 4.2 verzió az aktuális) van arra lehetőség, hogy Firefox kiegészítővel, téma alkalmazásával dobjuk fel irodai programcsomagunkat.

A Firefox kiegészítők kis szoftverek, amelyek új funkciót, szolgáltatást vagy formát adnak hozzá a már telepített Firefoxhoz. A téma is egy ilyen kiegészítő, alapvető funkciója, hogy megváltoztassa a böngésző kinézetét.

Hogyan dobjuk fel a LibreOffice kinézetét egy húsvéti témával?

Nyissuk meg a LibreOffice programcsomagot, majd navigáljunk el a Beállítások menüponthoz. (Eszközök >> Beállítások). A megjelenő párbeszédablakban a LibreOffice csoporton belül a Személyre szabás menüpontra kattintsunk!

Téma kiválasztása A Téma kiválasztása gombra kattintva egy újabb párbeszédablak ugrik fel, melynek nyomógombjára kattintva a Firefox Themes oldalra jutunk (legfelső kép), ahol kiválaszthatjuk a nekünk tetsző témát. Itt megkereshetjük a nekünk tetsző mintázatot, melynek címét a böngészőből kimásoljuk, majd beillesztjük a párbeszéd ablak beviteli mezőjébe. A kép alatt talál egy kis segítséget, hogy hogyan tegye mindezt.

Firefox témák felkeresése1. A kiválasztott téma esetén a böngésző címsorába kattint, kijelöli a hivatkozást a [Ctrl]+[A] billentyűkombinációval, majd vágólapra helyezi a [Ctrl]+[C] paranccsal.

2. A LibreOffice párbeszédablak beviteli mezőjében (“Téma címe:” szöveg alatt) kattint, majd a [Ctrl]+[V] billentyűkkel beilleszti a hivatkozást. Ezután csak két OK kell és Kész!

A húsvéti téma beállítása után így néz ki a LibreOffice:

LibreOffice writer húsvéti témávalHa valami nem tetszik, vagy nem sikerült, akkor a kezdő párbeszéd ablakon az Előre telepített téma (ha van) lehetőséget kell kiválasztani és visszaáll minden az eredeti állapotra! Nekem az egyik téma után olyan lett a menü szövege, mint a háttér, azaz olvashatatlan. A visszaállítás helyrehozta.

Kapcsolódó írásunk arról, hogy mi is az a LibreOffice?

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Scroll to top