Frankfurti leves receptje

Frankfurti leves finom, tartalmas étel. A hagyományos receptnek a virsli és a káposzta adja meg a jellegzetességét. Jó étvágyat kívánunk a képes recept alapján elkészített leveshez!

A frankfurti leves hagyományos elkészítését írjuk le, tessék a recept!

Frankfurti leves hozzávalói, elkészítése

HozzávalókFrankfurti leves

  • 40 dkg kelkáposzta,
  • 20 dkg virsli,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 0,5 csokor petrezselyem,
  • 4 dkg liszt,
  • 2 dl tejföl,
  • majoranna ízlés szerint,
  • ételízesítő ízlés szerint,
  • bors őrölt, ízlés szerint,
  • só ízlés szerint

A frankfurti leves elkészítése hagyományos módon

  1. A finomra vágott vöröshagymát az olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a metéltre vágott kelkáposztát.
  2. Sóval, borssal, petrezselyemmel, majoránnával és ételízesítővel fűszerezzük.
  3. Felengedjük 1,5 liter vízzel és a kelkáposztát roppanós puhára főzzük.
  4. Zsemleszínű rántással besűrítjük.
  5. A virslit karikákra vágjuk kevés olajban enyhén megpirítjuk és a forrásban lévő leveshez keverjük a tejföllel együtt.

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top