Frankfurti leves finom, tartalmas étel. A hagyományos receptnek a virsli és a káposzta adja meg a jellegzetességét. Jó étvágyat kívánunk a képes recept alapján elkészített leveshez!
A frankfurti leves hagyományos elkészítését írjuk le, tessék a recept!
Frankfurti leves hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
- 40 dkg kelkáposzta,
- 20 dkg virsli,
- 4 evőkanál olaj,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 0,5 csokor petrezselyem,
- 4 dkg liszt,
- 2 dl tejföl,
- majoranna ízlés szerint,
- ételízesítő ízlés szerint,
- bors őrölt, ízlés szerint,
- só ízlés szerint
A frankfurti leves elkészítése hagyományos módon
- A finomra vágott vöröshagymát az olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a metéltre vágott kelkáposztát.
- Sóval, borssal, petrezselyemmel, majoránnával és ételízesítővel fűszerezzük.
- Felengedjük 1,5 liter vízzel és a kelkáposztát roppanós puhára főzzük.
- Zsemleszínű rántással besűrítjük.
- A virslit karikákra vágjuk kevés olajban enyhén megpirítjuk és a forrásban lévő leveshez keverjük a tejföllel együtt.