Kókuszkocka receptje

A kókuszkocka elkészítése során egy cseppnyi rumot is használunk, de ettől még a gyerekek is fogyaszthatják!

Kókuszkocka receptje a Csibészke magazinban

Hozzávalók

Tészta

  • 28 dkg liszt,
  • 20 dkg cukor,
  • 3 dkg margarin,
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna,
  • 1 egész tojás,
  • 1 dl tej,
  • 2 evőkanál méz.

Bevonat

  • 22 dkg margarin,
  • 25 dkg cukor,
  • 2 – 4 dkg kakaó,
  • 3 evőkanál tej,
  • 5 – 6 kávéskanál Rum,
  • kókuszreszelék.

A kókuszkocka elkészítése

  1. Az alapanyagokat összekeverjük, egy kisméretű tepsiben a tésztát megsütjük.
  2. A bevonathoz tűz felett addig keverjük az összetevőket, amíg a cukor teljesen el nem olvad.
  3. A tésztát kis hasábokra felszeleteljük, először a bevonó masszába, majd kókuszreszelékbe hempergetjük.
  4. Egy-két órát pihentetjük, csak ezután kínáljuk.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Scroll to top