Vaníliás pudinggal felturbózott sütemény a krémes almás lepény. Nagyjából egy óra alatt elkészül a finom édesség, érdemes kipróbálni!
Egy tipp a sütemény elkészítéséhez: amíg az almát pároljuk, majd a vaníliás pudingot megfőzzük, addig a nyers tésztát tegyük be a hűtőszekrénybe!
A krémes almás lepény hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
Tészta
- 50 dkg liszt,
- 20 dkg cukor,
- 1 tojás,
- 1 tojássárga,
- 1 dl tejszín,
- 2 csomag vaníliás cukor,
- 1 citrom reszelt héja,
- 1 csomag sütőpor,
Krém:
- 1 kg alma,
- 3 csomag vaníliás puding,
- 5 evőkanál cukor
- 7,5 dl tej.
A krémes almás lepény elkészítése
- A tésztához valókat alaposan összegyúrjuk és hűtőbe tesszük, míg a krémet elkészítjük és az almát megpároljuk.
- Közben megpucoljuk az almát, felszeleteljük vékony szeletekre, egy evőkanál cukorral elkeverve megpároljuk.
- A pudingból, a cukorból és a tejből megfőzzük a vaníliás krémet.
- A tésztát elfelezzük és a felét közepesen vastagra nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
- Az almát a tésztán szépen elrendezzük.
- A kissé kihűlt pudingot az almára öntjük, rátesszük a maradék tésztát, amit előtte ugyanolyan vastagra már kinyújtottunk.
- 180 fokon 35-40 percig sütjük.
- Kockára vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.
Jó étvágyat kívánunk ehhez a finom krémes almás lepényhez!