Krémes almás lepény receptje

Krémes almás lepény receptjeVaníliás pudinggal felturbózott sütemény a krémes almás lepény. Nagyjából egy óra alatt elkészül a finom édesség, érdemes kipróbálni!

Egy tipp a sütemény elkészítéséhez: amíg az almát pároljuk, majd a vaníliás pudingot megfőzzük, addig a nyers tésztát tegyük be  a hűtőszekrénybe!

A krémes almás lepény hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

Tészta

  • 50 dkg liszt,
  • 20 dkg cukor,
  • 1 tojás,
  • 1 tojássárga,
  • 1 dl tejszín,
  • 2 csomag vaníliás cukor,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 1 csomag sütőpor,

Krém:

  • 1 kg alma,
  • 3 csomag vaníliás puding,
  • 5 evőkanál cukor
  • 7,5 dl tej.

 A krémes almás lepény elkészítése

  1. A tésztához valókat alaposan összegyúrjuk és hűtőbe tesszük, míg a krémet elkészítjük és az almát megpároljuk.
  2. Közben megpucoljuk az almát, felszeleteljük vékony szeletekre, egy evőkanál cukorral elkeverve megpároljuk.
  3. A pudingból, a cukorból és a tejből megfőzzük a vaníliás krémet.
  4. A tésztát elfelezzük és a felét közepesen vastagra nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  5. Az almát a tésztán szépen elrendezzük.
  6. A kissé kihűlt pudingot az almára öntjük, rátesszük a maradék tésztát, amit előtte ugyanolyan vastagra már kinyújtottunk.
  7. 180 fokon 35-40 percig sütjük.
  8. Kockára vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk ehhez a finom krémes almás lepényhez!

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top