Magyaróvári sertésborda receptje

Magyaróvári sertésborda receptje a Csibészke magazinbanAz elősütött sertésszeletre felhalmozzuk a párolt gombát, sonkával és sajttal lefedjük, végül grillezzük. A magyaróvári sertésborda lényege ez, de ügyeljünk a receptben a részletekre is!

Hozzávalók

  • 60 dkg szeletelt sertéskaraj,
  • 30 dkg csiperkegomba,
  • 15 dkg gépsonka,
  • 30 dkg óvári sajt,
  • 1 dl olaj,
  • 3 dkg vaj,
  • 2 dkg liszt,
  • só,
  • őrölt fekete bors.

Az étel elkészítése

  • A szeletelt húst megmossuk, lecsepegtetjük, kissé kiveregetjük, széleit bevagdossuk.
  • Megsózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés előhevített olajban elősütjük.
  • A gombát megmossuk, és felszeleteljük.
  • Kevés vajon sóval, borssal fűszerezve pároljuk.
  • Az elősütött húsokat tepsibe fektetjük, ráhalmozzuk a gombát, betakarjuk egy sonkaszelettel, tetejére egy vékonyra vágott sajtszeletet teszünk.
  • Forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt megolvad.
  • Tálalásnál kevés pecsenyelevet önthetünk alá.
  • Rizzsel, petrezselymes-, vagy sültkrumlival tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Az étel elnevezése legtöbbször utal az elkészítés módjára. Esetünkben a Magyaróvári sertésborda azt jelenti, hogy a hús gombával, sajttal és sonkával van borítva, majd az egész átgrillezve. Tudnak még olyan étel elnevezéseket, ahol a földrajzi név a receptre utal? Az ételek elnevezéséről itt olvashatnak!

Scroll to top