Az elősütött sertésszeletre felhalmozzuk a párolt gombát, sonkával és sajttal lefedjük, végül grillezzük. A magyaróvári sertésborda lényege ez, de ügyeljünk a receptben a részletekre is!
Hozzávalók
- 60 dkg szeletelt sertéskaraj,
- 30 dkg csiperkegomba,
- 15 dkg gépsonka,
- 30 dkg óvári sajt,
- 1 dl olaj,
- 3 dkg vaj,
- 2 dkg liszt,
- só,
- őrölt fekete bors.
Az étel elkészítése
- A szeletelt húst megmossuk, lecsepegtetjük, kissé kiveregetjük, széleit bevagdossuk.
- Megsózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés előhevített olajban elősütjük.
- A gombát megmossuk, és felszeleteljük.
- Kevés vajon sóval, borssal fűszerezve pároljuk.
- Az elősütött húsokat tepsibe fektetjük, ráhalmozzuk a gombát, betakarjuk egy sonkaszelettel, tetejére egy vékonyra vágott sajtszeletet teszünk.
- Forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt megolvad.
- Tálalásnál kevés pecsenyelevet önthetünk alá.
- Rizzsel, petrezselymes-, vagy sültkrumlival tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
Az étel elnevezése legtöbbször utal az elkészítés módjára. Esetünkben a Magyaróvári sertésborda azt jelenti, hogy a hús gombával, sajttal és sonkával van borítva, majd az egész átgrillezve. Tudnak még olyan étel elnevezéseket, ahol a földrajzi név a receptre utal? Az ételek elnevezéséről itt olvashatnak!