Májpástétom készítés odahaza? Igen! Nem kell megvenni a tartósítási eljárásoknak alávetett bolti májpástétomokat, el is lehet azt készíteni a saját szánk íze szerint! Nyissuk ki a magazin szakácskönyvét, készítsük el együtt a finom májpástétomot!
Mi a májpástétomhoz borjúmájat használunk. Lássuk a receptet!
Májpástétom háziasan receptje
Hozzávalók
- 40 dkg borjúmáj,
- 12 dkg vaj,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 1 dl tej,
- 1 zsemle,
- 3 tojás,
- 1-2 evőkanál olaj,
- 1 fej vöröshagyma,
- szerecsendió, őrölt fehérbors, só.
Májpástétom elkészítése háziasan
- A borjúmájat megtisztítjuk, eltávolítjuk belőle az inakat, apróra ledaráljuk,szitán áttörjük.
- Hozzáadunk 8 dkg vajat, a tejben megáztatott, majd kinyomkodott zsömlét és a tojásokat.
- Reszelt szerecsendióval, borssal, sóval,kevés olajban megpirított reszelt hagymával ízesítjük.
- Végül hozzá keverjük a kis kockára vágott szalonnát.
- Vajjal kikent őzgerinc formába tesszük, majd a formát forróvízbe állítva, sütőben 40-45 percig pároljuk.
- Hidegen és melegen is finom!
A pástétom kitűnő előétel és nagy előnye, hogy a vendégvárás esetén jó előre elkészíthető.
Jó étvágyat kívánunk!