Májpástétom háziasan receptje

Májpástétom készítés odahaza? Igen! Nem kell megvenni a tartósítási eljárásoknak alávetett bolti májpástétomokat, el is lehet azt készíteni a saját szánk íze szerint! Nyissuk ki a magazin szakácskönyvét, készítsük el együtt a finom májpástétomot!

Mi a májpástétomhoz borjúmájat használunk. Lássuk a receptet!

Májpástétom háziasan receptje

Hozzávalók

  • 40 dkg borjúmáj,
  • 12 dkg vaj,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 1 dl tej,
  • 1 zsemle,
  • 3 tojás,
  • 1-2 evőkanál olaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • szerecsendió, őrölt fehérbors, só.

Májpástétom elkészítése háziasan

  1. A borjúmájat megtisztítjuk, eltávolítjuk belőle az inakat, apróra ledaráljuk,szitán áttörjük.
  2. Hozzáadunk 8 dkg vajat, a tejben megáztatott, majd kinyomkodott zsömlét és a tojásokat.
  3. Reszelt szerecsendióval, borssal, sóval,kevés olajban megpirított reszelt hagymával ízesítjük.
  4. Végül hozzá keverjük a kis kockára vágott szalonnát.
  5. Vajjal kikent őzgerinc formába tesszük, majd a formát forróvízbe állítva, sütőben 40-45 percig pároljuk.
  6. Hidegen és melegen is finom!

A pástétom kitűnő előétel és nagy előnye, hogy a vendégvárás esetén jó előre elkészíthető.
Jó étvágyat kívánunk!

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top