Mucha Attila: Konyha, sör, főzés

Ez a kiskönyvecske úgy ír az otthoni sörfőzésről, hogy a szerző saját bőrén megtapasztalt sikereit és kudarcait is elmondja az olvasóinak. Ma már itthon és a környező országokban is beszerezhetőek az alapanyagok és a szükséges berendezések, így bárki elkészítheti saját magának a hűsítő nyári nedüt. Könyv Kovács Gábor sörantropológus ajánlásával.

A könyv kiadója: Athenaeum Kiadó. Megjelenés: 2016. július 10. ISBN: 978 963 293 566 9

Konyha, sör, főzés könyvajánlója

Sört főzni a konyhában? Bár kétségtelen, hogy a mai napig elsöprő többségben nagyüzemi sörök készülnek itthon, de a kisüzemi sörök egyre izgalmasabb sokasága mind több sörivó érdeklődését kelti fel, és egyre szaporodik azok száma is, akik otthon, saját lakásukban megpróbálkoznak a főzéssel. Ma már itthon és a környező országokban is beszerezhetőek az alapanyagok és a szükséges berendezések. A témában eddig megjelent művek komoly, szakszerű, talán túlságosan is szakszerű írások, receptekkel, alfasavakkal – biológiával és kémiával foglalkoztak, de a jól sikerült sör felett érzett öröm és az elrontott művelet, a megsavanyodott sör okozta bánat, a sörivó személye nem jelenik meg bennük.

Ezen változtat ez a kiskönyvecske, mely úgy ír az otthoni sörfőzésről, hogy a szerző saját bőrén megtapasztalt sikereit és kudarcait is elmondja az olvasóinak. A meséhez hozzátartoznak a szerző személyes élményei, és a sör iránti érzelmei is, ezért nem maradhatnak ki a kocsmai játékoksem, és ezért került a kötetbe néhány sörkorcsolya receptje. Ezeknek köszönhetően Mucha Attila írásából nemcsak a sörfőzés alapjaival ismerkedhetünk meg, hanem a szerző szoros kapcsolatával könyve tárgyával, az önmaga által főzött sörökkel és mindazzal, ami ehhez hozzátartozik.

Kovács Gábor
sörantropológus

Mucha Attila: Konyha, sör, főzés - könyv az otthoni sörfőzésről

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top