Ösztönök és érzelmek a Paramount Channel műsorán

Gyilkos ösztönök szabadulnak el a Láncra verve (Chained) című, csak az erős idegzetű nézőknek ajánlott sci-fi – thrillerben, míg bonyolult érzelmek okoznak válságot egy család életében a  Hangok és viszonyok (Nobody Walks) című drámában. A Paramount Channel hamarosan két, Magyarországon eddig még soha sem vetített filmet tűz műsorára áprilisban!

Láncra verve – Paramount Channel, április 18., 22:00

Gyilkos ösztönök a Láncra verve (Chained) című, csak erős idegzetű nézőknek ajánlott sci-fi - thrillerben.

A sci-fi és thriller műfaj legjobbjaiból csemegéző kanadai Fantasia Filmfesztiválon debütált 2012-ben a Láncra verve, amelyben a nyolcéves kisfiú a szüleit meggyilkoló férfi szolgája lesz és mellette nő fel. A kegyetlen bűnöző a padlóhoz láncolva tartja fogva, éhezteti, lelkileg megtöri és kényszeríti, hogy gyilkoljon. A fiú próbál ellenállni és el akar menekülni. Kérdés, hogy van-e számára kiút és élhet-e még valaha is úgy, ahogy szeretne?

A hátborzongató fordulatokat tartogató filmben a sorozatgyilkos férfit Vincent D’Onofrio játssza, akit idehaza legtöbben az Esküdt ellenségek sorozatból ismernek. Még a nyolcvanas években Stanley Kubrick Acéllövedékek című filmjében hívta fel magára a figyelmet, és azóta is a legváltozatosabb figurák bőrébe bújva aratja sikereit. Róla szinte minden kritikus azt mondja egybehangzóan, hogy bárkit el tud játszani. A jó zsarutól a beszámíthatatlan őrültekig széles a színészi skálája. Mostanában a Netflix nagy reményekkel induló szuperhős sorozatában, a Daredevilben az alvilág urát, Kingpint formálja meg.

Hangok és viszonyok – Paramount Channel, április 30., 20:15

Hangok és viszonyok (Nobody Walks) - bonyolult érzelmek

Szintén 2012-ben mutatták be a Robert Redford által elindított Sundance Filmfesztiválon a Hangok és viszonyok című drámát, amelynek fiatal, művészi hajlamú hősnője okoz házassági válságot. Beköltözik egy családhoz, ahol a hangrendező férj segít neki befejezni a filmjét. A közös munka során a férfiben egyre erősebb érzelmek alakulnak ki a lány iránt, aki szintén nem közömbös a nála idősebb, szakmájában profi családapa iránt. Amíg azonban a lány csak sodródik, a határait feszegeti ebben a kapcsolatban, a férfi és házassága kis híján menthetetlen válságba sodródik. A férfi terapeutaként dolgozó felesége közben páciensével bonyolódik egy mind érzelmileg, mind szakmailag bonyolult helyzetbe. Hazugságok, érzelmek és árulások csapdájában vergődve, ez a helyzet nehéz és szívszaggató döntés elé állít mindenkit.

A Sundance Filmfesztiválon különdíjjal jutalmazott alkotás főszerepeit John Krasinski (Továbbállók, Nászfrász, Egyszerűen bonyolult), Olivia Thirlby (Junó, Dredd) és Rosemarie DeWitt (Mad Men – Reklámőrültek) alakítják.

Ösztönök és érzelmek a Paramount Channel műsorán:

  • Láncra verve – Paramount Channel, április 18., 22:00
  • Hangok és viszonyok – Paramount Channel, április 30., 20:15

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top