Pirított sertésmáj receptje

Pirított sertésmáj egyszerű elkészítési módja. A disznótorok kedvelt reggelije a pirított sertésmáj és talán mondani sem kell, hogy a friss májból készítve a legfinomabb. Májat készít ebédre? Adunk egy tippet is, hogy finom, puha legyen az étel.

Egy hasznos tipp: Ha a boltban veszi az ember a sertésmájat, akkor is lehet finomat főzni belőle, csak egy dologra kell nagyon figyelni, a sózásra. A pirított májat például sosem szabad készítés közben sózni, mert megkeményedik, ehetetlen lesz tőle. Sózás csak közvetlenül tálalás előtt!

Pirított sertésmáj elkészítése, hozzávalói

Hozzávalók

  • 60 dkg sertésmáj,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • őrölt bors,
  • pirospaprika,
  • só.

Pirított sertésmáj elkészítése

  1. A sertésmájat ízlés szerint felvagdaljuk csíkokra.
  2. Serpenyőben hevítjük az olajat, melyben félig megpirítjuk a szeletekre vágott hagymát.
  3. Hozzáadjuk a májat, pirospaprikával fűszerezzük, majd állandó keverés mellett, erős tűzön készre pirítjuk.
  4. Csak közvetlenül a tálalás előtt sózzuk.
  5. Tört krumplival tálaljuk.

Azt mondtuk, hogy a  pirított sertésmáj disznóöléskor, reggelinek a legfinomabb, ám akkor is el lehet rontani! A sertésmájat mindig erős tűzön pirítsuk, mert ellenkező esetben csak fonnyad, elveszti a levét és kemény, rágós lesz!

Erős tűzés tálalás előtti sózás: ezt ne felejtsük el!

Jó étvágyat kívánunk ehhez a pillanatok alatt elkészíthető, ízletes ételhez!

Pirított sertésmáj receptje

Ha tetszik, jelezd nekünk:

2 Comments

  1. peti2016-01-16

    Fantasztikus ez a csodálatos többszöri átváltozás ! :))))

    “Pirított CSIRKEemáj elkészítése . Hozzávalók : 60 dkg. SERTÉSmáj…”

    “Pirított CSIRKEmáj elkészítése : 1. a SERTÉSmájat ízlés szerint felvagdaljuk…”

    1. Csibészke Magazin2016-01-16

      Köszönjük az észrevételt!
      Javítottuk.

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top