Pirított sertésmáj egyszerű elkészítési módja. A disznótorok kedvelt reggelije a pirított sertésmáj és talán mondani sem kell, hogy a friss májból készítve a legfinomabb. Májat készít ebédre? Adunk egy tippet is, hogy finom, puha legyen az étel.
Egy hasznos tipp: Ha a boltban veszi az ember a sertésmájat, akkor is lehet finomat főzni belőle, csak egy dologra kell nagyon figyelni, a sózásra. A pirított májat például sosem szabad készítés közben sózni, mert megkeményedik, ehetetlen lesz tőle. Sózás csak közvetlenül tálalás előtt!
Pirított sertésmáj elkészítése, hozzávalói
Hozzávalók
- 60 dkg sertésmáj,
- 4 evőkanál olaj,
- 2 fej vöröshagyma,
- őrölt bors,
- pirospaprika,
- só.
Pirított sertésmáj elkészítése
- A sertésmájat ízlés szerint felvagdaljuk csíkokra.
- Serpenyőben hevítjük az olajat, melyben félig megpirítjuk a szeletekre vágott hagymát.
- Hozzáadjuk a májat, pirospaprikával fűszerezzük, majd állandó keverés mellett, erős tűzön készre pirítjuk.
- Csak közvetlenül a tálalás előtt sózzuk.
- Tört krumplival tálaljuk.
Azt mondtuk, hogy a pirított sertésmáj disznóöléskor, reggelinek a legfinomabb, ám akkor is el lehet rontani! A sertésmájat mindig erős tűzön pirítsuk, mert ellenkező esetben csak fonnyad, elveszti a levét és kemény, rágós lesz!
Erős tűzés tálalás előtti sózás: ezt ne felejtsük el!
Jó étvágyat kívánunk ehhez a pillanatok alatt elkészíthető, ízletes ételhez!
Fantasztikus ez a csodálatos többszöri átváltozás ! :))))
„Pirított CSIRKEemáj elkészítése . Hozzávalók : 60 dkg. SERTÉSmáj…”
„Pirított CSIRKEmáj elkészítése : 1. a SERTÉSmájat ízlés szerint felvagdaljuk…”
Köszönjük az észrevételt!
Javítottuk.