Sokan sokféleképp készítenek puncskockát, mi az egyszerűség hívei vagyunk, ezért a receptünk sem túl bonyolult. A tésztája kakaós, a kréme puncsos, a teteje csokis. Az édes sütemény receptje nagyjából egy óra alatt elkészíthető.
Lássuk a receptet!
Puncskocka egyszerűen receptje
Hozzávalók – tészta
- 2 tojás,
- 10 dkg kristálycukor,
- 2 dl tej,
- 2 dl olaj,
- 20 evőkanál liszt,
- 1 csomag sütőpor,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 5 evőkanál kakaópor.
Hozzávalók – Krém
- 5 dl tej,
- 2 csomag puncs ízű pudingpor,
- 3 evőkanál cukor.
Hozzávalók – A tetejére
- 1 csomag tortadara (vagy reszelt étcsoki)
Puncskocka elkészítése egyszerűen
- Egy nagy keverőtálban összeállítjuk a tésztát: a cukrot, a tojásokat, az olajat, tejet, sütőport, lisztet és a vaníliás cukrot alaposan összedolgozzuk.
- Előmelegítjük a sütőt, majd vajazott tepsibe elegyengetjük a tésztát és 180 fokon kb.: 25-30 percig sütjük.
- Megfőzzük a puncsos pudingot, ahogy az a zacskóján fel van tüntetve.
- Kettévágjuk középen az időközben kihűlt kakaós tésztát, megkenjük a puncsos krémmel, visszatesszük a felső tésztaréteget és azt is megkenjük.
- A tetejére csokis tortadarát szórunk.
Ha nincs több időd, max egy óra, érdemes a puncskocka elkészítését választani. Finom, vendégváró, édes sütemény!