Puncskocka egyszerűen receptje

Sokan sokféleképp készítenek puncskockát, mi az egyszerűség hívei vagyunk, ezért a receptünk sem túl bonyolult. A tésztája kakaós, a kréme puncsos, a teteje csokis. Az édes sütemény receptje nagyjából egy óra alatt elkészíthető.

Lássuk a receptet!

Puncskocka egyszerűen receptje

Hozzávalók – tészta

  • 2 tojás,
  • 10 dkg kristálycukor,
  • 2 dl tej,
  • 2 dl olaj,
  • 20 evőkanál liszt,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 5 evőkanál kakaópor.

Hozzávalók – Krém

  • 5 dl tej,
  • 2 csomag puncs ízű pudingpor,
  • 3 evőkanál cukor.

Hozzávalók – A tetejére

  • 1 csomag tortadara (vagy reszelt étcsoki)

Édes sütemény: Puncskocka recept

Puncskocka elkészítése egyszerűen

  1. Egy nagy keverőtálban összeállítjuk a tésztát: a cukrot, a tojásokat, az olajat, tejet, sütőport, lisztet és a vaníliás cukrot alaposan összedolgozzuk.
  2. Előmelegítjük a sütőt, majd vajazott tepsibe elegyengetjük a tésztát és 180 fokon kb.: 25-30 percig sütjük.
  3. Megfőzzük a puncsos pudingot, ahogy az a zacskóján fel van tüntetve.
  4. Kettévágjuk középen az időközben kihűlt kakaós tésztát, megkenjük a puncsos krémmel, visszatesszük a felső tésztaréteget és azt is megkenjük.
  5. A tetejére csokis tortadarát szórunk.

Ha nincs több időd, max egy óra, érdemes a puncskocka elkészítését választani. Finom, vendégváró, édes sütemény!

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top