A rakott csirkemellet Ăşgy kĂ©szĂtjĂĽk, hogy a baconnal teljesen betekerjĂĽk, alufĂłliával letakarva sĂĽtjĂĽk, majd amikor elkĂ©szĂĽlt, kivesszĂĽk a formábĂłl Ă©s rápirĂtjuk a bacon szalonnát.
Hozzávalók
- 1 kg csirkemell,
- 4 zsemle,
- 4 tojás,
- 1 csokor petrezselyem,
- 1 nagy vöröshagyma,
- szeletelt baconszalonna,
- sĂł,
- bors,
- pirospaprika,
- 10 dkg sajt,
- esetleg máj,
- gomba.
Az Ă©tel elkĂ©szĂtĂ©se
- A csirkemellfilét vékony szeletekre vágjuk, sózzuk.
- A hagymát vékonyra vágjuk, és olajban üvegesre pároljuk.
- A zsemlĂ©ket vĂzben áztatjuk, jĂłl kicsavarjuk, beletesszĂĽk a hagymát, tojásokat, ĂzlĂ©s szerint sĂłt, borsot, pirospaprikát, összevágott petrezselymet, jĂłl összekeverjĂĽk (aki szereti, dĂşsĂthatja hagymán dinsztelt gombával, kapart májjal).
- Az őzgerincformát, (vagy lehet tortaforma is) kibéleljük baconnal úgy, hogy az alján és az oldalán is legyen.
- Elkezdjük a rétegezést: vékony csirkemell, töltelék, reszelt sajt, majd megismételjük.
- A tetejĂ©re bacont teszĂĽnk Ăşgy, hogy teljesen befedje. NĂ©hány fogpiszkálĂł, vagy hĂşstű segĂtsĂ©gĂ©vel rögzĂtjĂĽk a szalonnát, hogy ne pöndörödjön fel sĂĽtĂ©s közben.
- Alufóliával letakarjuk, 220 fokos sütőbe tesszük, mikor kész, kiöntjük a formából, hogy a szalonna a tetején megpiruljon.
- Hagyjuk kihűlni, mert hidegen szépen lehet szeletelni!