Rakott csirkemell baconnal receptje

Rakott csirkemell baconnal receptje a magazinbanA rakott csirkemellet úgy készítjük, hogy a baconnal teljesen betekerjük, alufóliával letakarva sütjük, majd amikor elkészült, kivesszük a formából és rápirítjuk a bacon szalonnát.

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell,
  • 4 zsemle,
  • 4 tojás,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 1 nagy vöröshagyma,
  • szeletelt baconszalonna,
  • sĂł,
  • bors,
  • pirospaprika,
  • 10 dkg sajt,
  • esetleg máj,
  • gomba.

Az étel elkészítése

  • A csirkemellfilĂ©t vĂ©kony szeletekre vágjuk, sĂłzzuk.
  • A hagymát vĂ©konyra vágjuk, Ă©s olajban ĂĽvegesre pároljuk.
  • A zsemlĂ©ket vĂ­zben áztatjuk, jĂłl kicsavarjuk, beletesszĂĽk a hagymát, tojásokat, Ă­zlĂ©s szerint sĂłt, borsot, pirospaprikát, összevágott petrezselymet, jĂłl összekeverjĂĽk (aki szereti, dĂşsĂ­thatja hagymán dinsztelt gombával, kapart májjal).
  • Az Ĺ‘zgerincformát, (vagy lehet tortaforma is) kibĂ©leljĂĽk baconnal Ăşgy, hogy az alján Ă©s az oldalán is legyen.
  • ElkezdjĂĽk a rĂ©tegezĂ©st: vĂ©kony csirkemell, töltelĂ©k, reszelt sajt, majd megismĂ©teljĂĽk.
  • A tetejĂ©re bacont teszĂĽnk Ăşgy, hogy teljesen befedje. NĂ©hány fogpiszkálĂł, vagy hĂşstű segĂ­tsĂ©gĂ©vel rögzĂ­tjĂĽk a szalonnát, hogy ne pöndörödjön fel sĂĽtĂ©s közben.
  • AlufĂłliával letakarjuk, 220 fokos sĂĽtĹ‘be tesszĂĽk, mikor kĂ©sz, kiöntjĂĽk a formábĂłl, hogy a szalonna a tetejĂ©n megpiruljon.
  • Hagyjuk kihűlni, mert hidegen szĂ©pen lehet szeletelni!

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top