Ahány ház, annyi rakott krumpli recept! Tejföllel, szalonnával, kolbásszal, vagy ezek valamelyike nélkül.
Mi most a saját rakott krumpli receptünket mutatjuk meg, ha van jobb ötlete, küldje el az elkészült étel fényképével együtt!
A rakott krumpli hozzávalĂłi, elkĂ©szĂtĂ©se
Hozzávalók
- 1 kg héjában főtt krumpli,
- 4 főtt tojás,
- 25 dkg füstölt szalonna, vagy füstölt kolbász,
- egy evőkanál olaj,
- 2 dl tejföl,
- sĂł.
A rakott krumpli elkĂ©szĂtĂ©se
- A krumplit a tojást és a szalonnát felszeleteljük.
- Egy tűzálló tálat kiolajozunk, meghintjük morzsával.
- Lerakjuk a tálba rétegesen a krumplit, rá a tojást, majd a szalonnát.
- Enyhén sózzuk, a rétegeket olvasztott vajjal, tejföllel locsoljuk.
- Felülre krumpli, arra tejföl kerüljön.
- Forró sütőben kb.: 15 percig sütjük.
Ez egy kiprĂłbált, egyszerű recept, de mĂ©g Ăgy is akadhatnak vele gondok. Azt gondolná az ember, hogy a rakott krumplit nem lehet elrontani. Dehogynem!
ĂŤgy rontsd el a rakott krumplit!
FĹ‘zĂ©s elĹ‘tt hámozd meg a krumplit, akkor biztos hogy Ăztelen lesz a rakott krumpli. Ha tĂşlfĹ‘zöd, akkor meg kásás, kellemetlen állagĂş lesz! Ha nem fĹ‘zöd meg elĂ©ggĂ©, akkor a tepsiben már nem fog megpuhulni, tehát tedd vissza fĹ‘ni!
A füstölt szalonna, vagy füstölt kolbász helyett tegyél bele olcsó lecsókolbászt, vagy szafaládét! Garantáltan nem lesz kelendő a főztöd!