Rakott krumpli receptje

Rakott krumpli receptjeAhány ház, annyi rakott krumpli recept! Tejföllel, szalonnával, kolbásszal, vagy ezek valamelyike nélkül.

Mi most a saját rakott krumpli receptünket mutatjuk meg, ha van jobb ötlete, küldje el az elkészült étel fényképével együtt!

A rakott krumpli hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 1 kg hĂ©jában fĹ‘tt krumpli,
  • 4 fĹ‘tt tojás,
  • 25 dkg fĂĽstölt szalonna, vagy fĂĽstölt kolbász,
  • egy evĹ‘kanál olaj,
  • 2 dl tejföl,
  • sĂł.

A rakott krumpli elkészítése

  1. A krumplit a tojást és a szalonnát felszeleteljük.
  2. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, meghintjük morzsával.
  3. Lerakjuk a tálba rétegesen a krumplit, rá a tojást, majd a szalonnát.
  4. Enyhén sózzuk, a rétegeket olvasztott vajjal, tejföllel locsoljuk.
  5. Felülre krumpli, arra tejföl kerüljön.
  6. Forró sütőben kb.: 15 percig sütjük.

Ez egy kipróbált, egyszerű recept, de még így is akadhatnak vele gondok. Azt gondolná az ember, hogy a rakott krumplit nem lehet elrontani. Dehogynem!

ĂŤgy rontsd el a rakott krumplit!

Főzés előtt hámozd meg a krumplit, akkor biztos hogy íztelen lesz a rakott krumpli. Ha túlfőzöd, akkor meg kásás, kellemetlen állagú lesz! Ha nem főzöd meg eléggé, akkor a tepsiben már nem fog megpuhulni, tehát tedd vissza főni!

A füstölt szalonna, vagy füstölt kolbász helyett tegyél bele olcsó lecsókolbászt, vagy szafaládét! Garantáltan nem lesz kelendő a főztöd!

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top