A sonka nem csak a húsvét jellegzetes étele, egész évben szívesen fogyasztjuk. Év közben általában annyit vásárolunk a sonkából, amennyit el is fogyasztunk, de talán húsvétkor – az egyéb finomságok miatt – marad meg belőle valamennyi.
Sebaj, készítsünk sonkás húst maradékból!
Vagdaltszerű ételünk elkészítése az egyik legpraktikusabb és legfinomabb módja a maradék húsvéti sonka felhasználásának. Azt a sonkát, amivel korábban degeszre zabáltuk magunkat – és ezért lehet, hogy meg is untunk – daráljuk bele a masszába nyugodtan!
Következzen a sonkás hús maradékból receptje!
Hozzávalók
- 40 dkg sertéshús,
- 20 dkg főtt-füstölt sonka,
- 2 zsemle,
- 1 dl tej,
- 2 tojás,
- 2-3 evőkanál olaj,
- őrölt bors,
- reszelt gyömbér,
- kakukkfű,
- só.
Így készül a sonkás hús maradékból
- A sovány sertéshúst, a maradék főtt sonkát, a tejben áztatott és jól kicsavart zsemléket együtt ledaráljuk.
- Hozzáadjuk a tojást, sóval, borssal, gyömbérrel, kakukkfűvel fűszerezzük.
- Kiolajozott őzgerincformába tömködjük, és közepes hőmérsékletű sütőben 35-40 percig sütjük.
- Felszeletelve majonézes burgonyával, vagy hagymás burgonyasalátával tálaljuk.
- Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Ha esetleg más maradék is van a hűtőszekrényben, vagy az éléskamrában, annak a maradéknak a felhasználásához is van pár ötletünk!