Szérum magyar akcióthriller sorozat az RTLII-n

Olvasói értékelés: 1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Még nics szavazat, légy az első!)
Loading...

Szérum magyar akcióthriller sorozat indul az RTLII-n 2015. december 21-én. A 8 részes filmsorozat 22.30-tól naponta lesz látható a csatornán, a záró epizódot december 30-án láthatják a nézők.

Szérum – Stone in the River

Szérum – rövid tartalom

1986-ban, egy Csernobilhoz közeli folyón, a végzetes atomrobbanás idején egy turistahajónak – 116 utassal a fedélzetén – nyoma vész.
A hajón egy gyógyszergyár titkos emberkísérleteket folytatott, amely során kifejlesztettek egy rejtélyes és különleges vakcinát.
Egy gyógyszergyár egy láncvírus elterjesztésével próbál menekülni a csődtől, tulajdonosa pedig – miden áron – hatalmas vagyont akar szerezni. A PharmaGlobe Gyógyszergyár emberkísérletének helyet adó hajó roncsa, rajta a bizonyítékokkal éppen egy kórház alatt van elrejtve, ahova Angéla, Lauren és Pierre, a három főhős kerül. Mindhármójuk múltja hatással van arra a néhány napra, amelyet közösen az épület falai között töltenek. A felszámolás szélére sodródott kórháznak egyetlen lehetősége nyílik a túlélésre, a mentőövet dobó gyógyszergyár óriás, a PharmaGlobe, amely látszólag hajlandó is segíteni az intézménynek.

A kórházban rejtélyes gyilkosság történik, kormányzati szintig elérő összeesküvésekre derül fény, miközben Angéláék egyre inkább részesei lesznek az eseményeknek, és sorra csukódnak be előttük a menekülést jelentő ajtók, összezárva őket a kórház múltjának néhány régen feledésre ítélt, sötét titkával.

A Szérum egy akciódús thriller, melynek három főhőse úgy sodródik az eseményekben, mint kövek a folyóban. A több szálon futó, komplex dramaturgiával felépített történet folyamatos csavarokkal, drámai feszültséggel és lehengerlő látványvilággal rendelkezik. Dramaturgiájában és feszültségében a 24 és A szökés című sorozatokat idézi, vizuális világában és atmoszférájában pedig a skandináv filmek jelennek meg. A filmsorozatot a gyártó külföldi terjesztésre készítette, ugyanakkor a világpremier az RTLII-n lesz.

Szérum – jelenetfotók

Szérum – szereplők

A szereplők:

Angéla (Pető Kata)
Angéla és édesanyja már 20 éve az orosz maffia célkeresztjében vannak, Angéla még kiskorában elkövetett tette miatt. Azóta bujkálnak a megtorlás elől, életüket pedig még az anya betegsége is nehezíti, amelynek kezelése miatt Angéla ápolónőként, gyógyszerek lopására kényszerül a kórházban. Már a történet elején leleplezi őt a főorvoshelyettes (Mirkó), aki zsarolja a lányt. Az eseményekkel sodródó Angélát, édesanyja iránt érzett bűntudata már-már szélsőséges cselekedetekbe hajszolja.

Lauren (Czukor Balázs)
Egy autóbalesetet követően a kórházba kerülő építésznek halaszthatatlan műtétje miatt nincs választása, ha hátat fordít a kórháznak, lebénul. Volt felesége, a nagy hatalmú szenátor-asszony lánya, aki miután a férj megcsalta őt, öngyilkos lett. Ezért a szenátor bosszúja lebeg a feje fölött, ám nem a nő az egyetlen, aki vadászik a helyhez kötött férfira. Miután Lauren egy gyilkosság szemtanúja, az elkövető is üldözi. A szimpatikus, kissé esendő, hétköznapi Lauren inkább csak sodródik az árral, miközben újabb és újabb bonyodalmakba kerül.

Pierre (Kálid Artúr)
Ex-haditudósító, riporter, katonai hírszerző, aki a megszerzett információk eladásából él. A kórházba egy múltbéli kapcsolatának felkutatása során kerül. A kiváló katonai képességekkel megáldott Pierre igazi hős típus. Az egykor alkoholista, hirtelen haragú, indulatos férfi rendkívül ügyes kombinátor, aki ravaszul szövi és irányítja a szálakat.

Főorvos (Vasvári Csaba)
A vaskalapos, hagyománytisztelő, egyenes és őszinte férfi a kórház és az emberek érdekeit mindenki elé helyezi. Még a családja sem lehet fontosabb a hivatásánál, az emberek gyógyítására tett esküje nem pusztán formalitás számára, hanem életét meghatározó és irányító szent dolog.

Mirkó (Mikola Gergely)
A főorvos-helyettes mindent megtestesít, amit egy klasszikus negatív karakter. Habár szakértelméhez nem férhet kétség, tudásánál csak hataloméhsége nagyobb. Bármire képes, hogy a csúcsra jusson, igazi kaméleon. Helyezkedő, alakoskodó, bárkit felhasznál céljai eléréséhez. A gyilkosságok katalizátora.

Cecília (Egres Katinka)
Pierre tanítványa, aki túl is szárnyalja egykori mesterét. Egy régi rejtély nyomára akadva jut el a kórházba. A sokak által féltve őrzött titok napfényre kerüléséért akár az életével is hajlandó lenne fizetni. Az igazság bajnoka, aki emberi érzésekre képtelen, legalábbis elnyomja azokat a felsőbb célok – az igazság – érdekében. Megközelíthetetlen, sejtelmes karakteréhez erősen vonzódnak a férfiak. Titokzatos személyiség, aki mindig egy lépéssel Pierre előtt jár, amely nem kevés bonyodalom okozója.

Szenátornő (Sztárek Andrea)
A nagy hatalmú politikus teljesen kiszámíthatatlan jellem, egészen a történet végéig nem lehet eldönteni róla, hogy a Főorvos kontra PharmaGlobe küzdelemben, kinek az oldalán áll. Jól helyezkedik, vérbeli politikus alkat. Aktív része van a kormányrendelet kidolgozásában és elfogadásában, amely a PharmaGlobe Gyógyszergyártó által kifejlesztett oltást kötelezővé teszi.

Nyomozó (Jakab Csaba)
A vérbeli, klasszikus nyomozói erényekkel rendelkező férfi egy hatalmas gépezet része, a Szenátornő bábja. Kiválóan végzi a munkáját, ám a politikai érdekek miatt végül mindig csupán végrehajtó szerep jut neki, folyamatos irányítás alatt áll. Nyomozása folyton ellentétben áll a politikai célokkal, ez a kettősség belső feszültséget generál a férfiban, aki nehezen viseli a béklyót.

A PharmaGlobe elnöke (Seress Zoltán)
A csőd szélén álló, gigászi gyógyszergyár, a PharmaGlobe elnöke, aki a vállalkozás megmentését és a gazdagságot egy kötelező oltó-programban látja. Természetesen a saját oltóanyagukéban. Célja eléréséhez felhasználja a kórházat is, illetve mindenkit. Gátlástalan figura, akinek legfőbb vágya a gyógyszergyár feltámasztása, és semmitől nem riad vissza, hogy ezt valóra váltsa. Szörnyű és sötét titkok tudója.

Dimitrij (Ruszina Szabolcs)
Az Angélát és édesanyját üldöző, már meghalt maffiózó fia, akit apjának a halálos ágyánál tett ígérete hajt a két nő után. A Pharmaglobe Gyógyszergyár elnöke Dimitrijjel végezteti a piszkos munkát.

Vossow (Dóczy Péter)
Misztikus figura, aki a PharmaGlobe egy korai emberkísérletének áldozata. Bosszút akar állni önmagáért és testvére haláláért.

A 8 részes filmsorozat december 21-én, 22.30-tól naponta lesz látható az RTLII-n, a záró epizódot december 30-án láthatják a nézők.

Forrás: RTLII
fotókredit: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top