Gesztenyés kifli receptje

Gesztenyés kiflit elsősorban karácsony környékén készítenek a háziasszonyok, ezidőtájt van a gesztenyés ételek, gesztenyés sütemények szezonja. A finom aprósüteményt a hagyományos módon készítjük el: a tésztát kelesztjük, gesztenyepürével töltjük.

Finom vendégváró aprósütemény, a karácsony illatával, hangulatával.

Gesztenyés kifli receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg gesztenyepüré,
  • 40 dkg liszt,
  • 20 dkg margarin,
  • 2 dkg élesztő,
  • 10 dkg cukor,
  • 1 tojás,
  • 0,3 dl rum,
  • 2 evőkanál tej,
  • 3 evőkanál tejföl,
  • 5 dkg vaníliás porcukor.

Gesztenyés kifli elkészítése

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a kevés langyos tejben felfuttatott élesztőt, a cukrot, a tejfölt és közepes keménységű tésztává gyúrjuk.
  2. Letakarjuk és kb.: 20 percig hűvös helyen pihentetjük.
  3. Vékonyra kinyújtjuk, kockára vágjuk, majd rummal és porcukorral ízesített gesztenyepürével megtöltjük.
  4. Kifli alakúra formáljuk, felvert tojással megkenjük, fél óráig meleg helyen letakarva kelesztjük.
  5. Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük, vaníliás porcukorral kínáljuk.

Annak, aki már nem akar bejglit készíteni karácsonyra, remek választás a gesztenyés kifli. Nem túl édes, és szerepel a receptben a jellegzetes karácsonyi íz, a gesztenye.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top