Szüreti mustáros fehérpecsenye remek választás az alkalomhoz, azaz a szőlőszedéshez. A fehérpecsenye egyébként marhahús, a marhacomb hátsó, felső részén található. Az étel elkészítése a sózás és a borsozást követően kb.: 30 percre a hús pihentetését igényli, ezután szabad csak mindkét oldalát pirosra sütni! Lássuk a receptet!
Emlékeznek még, hogyan kell finomra sütni a húst?
A szüreti mustáros fehérpecsenye hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
- 80 dkg fehérpecsenye,
- 3 dkg liszt,
- 4-4 evőkanál mustár és paradicsompüré,
- 2 dl száraz fehérbor,
- fél csokor petrezselyem,
- 2-3 evőkanál olaj,
- őrölt bors,
- só.
A szüreti mustáros fehérpecsenye elkészítése
- A marhahúst megsózzuk, meghintjük borssal, és kb. 30 percig állni hagyjuk.
- Kevés olajban a hús mindkét oldalát pirosra sütjük.
- Ráöntjük a bort, és annyi vizet, hogy éppen ellepje, majd fedő alatt puhára pároljuk.
- Amikor a hús puha, kivesszük, és felszeleteljük.
- A visszamaradt pecsenyelébe tesszük a paradicsompürét, és a mustárt, megszórjuk liszttel, és felforraljuk.
- Ezt a mártást a hússzeletekre tesszük, és vágott petrezselyemmel megszórva, főtt burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk a szüreti mustáros fehérpecsenyéhez a húsételek kedvelőinek!
Forrás: kedvenc-receptek.hu
