A töltöttpaprika úgy készül, hogy a zöldpaprikát a fasírozott szerű hústöltelékkel lazán megtöltjük, a paradicsom mártásba beletesszük, készre főzzük, majd berántjuk. A recept részletesen:
Nálunk az a divat, hogy aki nem szereti a paprikát az ételben, annak nem kell megenni, mivel a töltelékből külön gombócokat is készítünk és úgy tálaljuk a töltöttpaprikát, hogy ez is van benn, meg az is.
Hozzávalók
- 40 dkg darált sertéshús,
- 8 db zöldpaprika,
- 1 kg paradicsom,
- 6 dkg zsír,
- 1 fej vöröshagyma,
- liszt,
- 10 dkg rizs,
- őrölt bors,
- majoránna,
- só,
- cukor,
- 1 tojás.
A töltöttpaprika elkészítésének menete
- A paprikát megmossuk, kicsumázzuk.
- A rizst félpuhára főzzük, és kihűtjük. a hagymát apróra vágjuk, kevés zsírban megpirítjuk, kihűtjük.
- A darált húst elkeverjük a hagymával, rizzsel és tojással, majd sózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával, és jól összedolgozzuk.
- A zöldpaprikákat ezzel a hús töltelékkel lazán megtöltjük.
- A maradék húsmasszából gombócokat gyúrunk.
- Elkészítjük a paradicsom mártást, a paradicsomokat passzírozzuk, és a paprikákat, gombócokat beletéve készre főzzük.
- Zsírból, lisztből világos rántást készítünk, beleöntjük a mártást, majd ízlés szerint cukorral édesítve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!