Töltöttpaprika receptje

A töltöttpaprika úgy készül, hogy a zöldpaprikát a fasírozott szerű hústöltelékkel lazán megtöltjük, a paradicsom mártásba beletesszük, készre főzzük, majd berántjuk. A recept részletesen:
Töltöttpaprika receptje a Csibészke magazinbanNálunk az a divat, hogy aki nem szereti a paprikát az ételben, annak nem kell megenni, mivel a töltelékből külön gombócokat is készítünk és úgy tálaljuk a töltöttpaprikát, hogy ez is van benn, meg az is.

Hozzávalók

  • 40 dkg darált sertéshús,
  • 8 db zöldpaprika,
  • 1 kg paradicsom,
  • 6 dkg zsír,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • liszt,
  • 10 dkg rizs,
  • őrölt bors,
  • majoránna,
  • só,
  • cukor,
  • 1 tojás.

A töltöttpaprika elkészítésének menete

  1. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk.
  2. TöltöttpaprikaA rizst félpuhára főzzük, és kihűtjük. a hagymát apróra vágjuk, kevés zsírban megpirítjuk, kihűtjük.
  3. A darált húst elkeverjük a hagymával, rizzsel és tojással, majd sózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával, és jól összedolgozzuk.
  4. A zöldpaprikákat ezzel a hús töltelékkel lazán megtöltjük.
  5. A maradék húsmasszából gombócokat gyúrunk.
  6. Elkészítjük a paradicsom mártást, a paradicsomokat passzírozzuk, és a paprikákat, gombócokat beletéve készre főzzük.
  7. Zsírból, lisztből világos rántást készítünk, beleöntjük a mártást, majd ízlés szerint cukorral édesítve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Scroll to top