Túróval töltött sonkatekercs receptje

A túróval töltött sonkatekercs előételként kiváló választás! A tejtermékek – ezen belül a túró – változatos felhasználásához egy tipp ez az ízletes sonkatekercs.

Hidegen fogyasztandó előétel. Lássuk a receptet!

Túróval töltött sonkatekercs receptje

Hozzávalók

  • 40 dkg tehéntúró,
  • 20 dkg vaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 8 szelet gépsonka,
  • fél csokor petrezselyem,
  • 8 dkg aszpik (zselatinból),
  • köménymag, pirospaprika, só.

Túróval töltött sonkatekercs elkészítése

  1. Az áttört túróhoz hozzáadjuk a lágy vajat, belekeverjük az apróra vágott hagymát és petrezselymet, köménymaggal, pirospaprikával és sóval ízesítjük.
  2. Fakanállal habosra keverjük, a kiterített sonkaszeleteket egyenletesen megkenjük és felgöngyölítjük.
  3. Hűtőszekrénybe téve jól lehűtjük.
  4. Olvasztott aszpikkal megkenjük, majd a hűtőszekrényben megdermesztjük.
  5. Paprikával, paradicsommal és péksüteménnyel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top