Vegyes pörkölt savanyú hagymával receptje

A vegyes pörkölt savanyú hagymával receptje sertéslapockával, sertésmájjal készítve. Az étel hozzávalói, elkészítésének részletes leírása.

Magyaros, disznótoros pörkölt. Lássuk a receptet!

Vegyes pörkölt savanyú hagymával receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéslapocka,
  • 50 dkg vöröshagyma,
  • 30 dkg sertésmáj,
  • 15 dkg zöldpaprika,
  • 10 dkg paradicsom,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 5 dkg cukor,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • 1-2 evőkanál ecet,
  • pirospaprika, babérlevél, só.

Vegyes pörkölt elkészítése savanyú hagymával

  1. A sertéshúst kockára vágjuk.
  2. 20 dkg hagymát apróra vágunk, olajban megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a húst.
  3. Sóval, zúzott fokhagymával ízesítjük, fedő alatt pároljuk.
  4. Amikor a hús félpuhára párolódott bele tesszük a májat, paprikát és a paradicsomot és közepes tűzön készre főzzük.
  5. A savanyú hagyma elkészítéséhez 1 liter vizet forralunk, cukorral, sóval, ecettel és babérlevéllel ízesítjük.
  6. Beletesszük a vékony karikákra szelt maradék hagymát és 2-3 percig főzzük.
  7. Lehűtjük és tálaláskor az enyhén savanyú hagymát a vegyes pörkölt tetejére tesszük.
  8. Galuskával kínáljuk.

A májat a vegyes pörkölthöz mindig később tegyük az ételbe, mint a húst, hiszen rövidebb idő alatt elkészül. Ha túlfőzzük, akkor rágós lesz.
Jó étvágyat kívánunk!

Recept, receptek, szakácskönyv

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top