Youtube tipp: lejátszás pozícionálása

Előfordulhat, hogy egy adott videó hosszabb, mint amennyi lényeges belőle. Ilyenkor a youtube videólejátszó csúszkáját húzogatjuk, hátha eltaláljuk azt a pontot, ahol az érdemleges rész kezdődik. Pedig van egyszerűbb, pontosabb megoldás.

A sportoldalakat böngészők gyakran találkozhatnak olyan youtube videó beágyazásokkal, melyekhez a szerkesztő odaírja: Messi gólja 1 perc 19 másodpercnél, vagy Ronaldo cselsorozata 12:03-tól. Ebben az esetben talán egyszerűbb és a lusta felhasználókat kímélő megoldás lenne előre pozicionálni a lejátszást – a videó átszerkesztése nélkül. Lássuk hogyan lehetséges ez!

Videó lejátszás egy adott ponttól

Az internetes videók néha hosszabbak, mint amennyit fontosnak tarunk belőlük. Ha a videóból csak egy meghatározott részre akarjuk felhívni a figyelmet, akkor a lejátszás kezdőpontját meghatározhatjuk úgy, hogy a videóra mutató linket (URL-t) kiegészítjük az alábbi paraméterrel:

#t=01m10s » ezzel jelezzük, hogy a videót egy adott ponttól játssza le a youtube, az m a percet, az s a másodpercet jelenti értelem szerűen.

Próbáljuk ki!

Az alábbi youtube link a Filmrakat filmcsatornáján található Halálos iramban 6. filmelőzetesére mutat. Kattintsunk rá és látni fogjuk, hogy a lejátszás a 70. másodperctől kezdődik!

https://www.youtube.com/watch?v=Rqn-bprIqVU#t=01m10s

 

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top