Diétás almás palacsinta zabpehelyliszttel

Diétás almás palacsinta zabpehelyliszttelA diétás palacsinta valóban zabpehelylisztből készült és az almás töltelékbe cukor helyett édesítőszert használtunk. Nagyon finom lett, sajnos ez a képekből nem derül ki!

Diétás almás palacsinta receptje zabpehelyliszttel

Hozzávalók – palacsinta tészta

  • 20 dkg zabpehelyliszt,
  • 2 tojás,
  • 1 csipet só,
  • étolaj a sütéshez,
  • 3 dl tej,
  • 2 dl ásványvíz.

Hozzávalók – almás töltelék

  • 5-6 db alma,
  • 10-15 db édesítő,
  • 50 ml víz,
  • fahéj.

Diétás almás palacsinta elkészítése zabpehelyliszttel

  1. A lisztet a tojásokkal, a sóval és egy kis tejjel csomómentesre összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a maradék tejet, és az ásványvizet.
  2. Kevés olajjal megkent forró palacsinta sütőben kisütjük a palacsintákat.
  3. Ezután elkészítjük a tölteléket, melyhez serpenyőbe öntsünk egy kis vizet, és tegyük bele az édesítő.
  4. Miután feloldódtak (ha nem folyékony édesítőszert használtunk), öntsük rá a megpucolt, apró kockákra vágott almákat.
  5. Öntsük rá a vizet, szórjuk meg fahéjjal.
  6. Ha az alma megpuhult, és a víz elpárolgott, tölthetjük is vele a palacsintákat!

Jó étvágyat kívánunk!
Diétás almás palacsinta zabpehelyliszttel

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top