Fokhagymakrémleves receptje

A fokhagymakrémleves receptje végén általában azt az ajánlást találjuk, hogy cipóban tálaljuk fel az ételt. De ne a végén kezdjük a receptet!
Fokhagymakrémleves receptje a magazinban

Amennyiben diétázunk, illetve valamiért odafigyelünk arra, hogy mit és mennyit eszünk, akkor nem célszerű a cipós megoldás és a belevalók közül kihagyhatjuk a levesgyöngyöt, pirított kenyérkockát, inkább összetört kétszersültet, vagy szárított, morzsolt kenyeret tegyünk bele!

Közepes hőfokon főzve ez a fokhagymakrémleves kevesebb mint egy óra alatt kész.

A fokhagymakrémleves hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 12 – 14 fokhagymagerezd,
  • 4 friss zsályalevél,
  • fél teáskanál szárított kakukkfű,
  • fél teáskanál szárított majoránna,
  • 1 liter húsleves (akár kockából),
  • bors,
  • fél citrom,
  • 5 evőkanál tejföl,
  • pirított kenyérkocka (vagy levesgyöngy),
  • 1 csokor petrezselyem.

A fokhagymakrémleves elkészítése

  1. A megtisztított fokhagymagerezdeket és a fűszernövényeket a levesbe tesszük.
  2. Felforraljuk, reszelt citromhéjjal és borssal ízesítjük.
  3. A tűzről levéve fedő alatt állni hagyjuk.
  4. Botturmixszal átpasszírozzuk, tejföllel besűrítjük.
  5. A levesgyöngyöt (vagy pirított kenyérkockát) és az összevágott petrezselymet közvetlenül tálalás előtt beleszórjuk.
  6. A tálalás? A recept bevezetője alapján döntse el ki-ki maga, hogy cipóban, vagy tányérban kínálja!
  7. Jó étvágyat kívánunk a leveshez!

Forrás: kedvenc-receptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top