A fokhagymakrémleves receptje végén általában azt az ajánlást találjuk, hogy cipóban tálaljuk fel az ételt. De ne a végén kezdjük a receptet!
Amennyiben diétázunk, illetve valamiért odafigyelünk arra, hogy mit és mennyit eszünk, akkor nem célszerű a cipós megoldás és a belevalók közül kihagyhatjuk a levesgyöngyöt, pirított kenyérkockát, inkább összetört kétszersültet, vagy szárított, morzsolt kenyeret tegyünk bele!
Közepes hőfokon főzve ez a fokhagymakrémleves kevesebb mint egy óra alatt kész.
A fokhagymakrémleves hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
- 12 – 14 fokhagymagerezd,
- 4 friss zsályalevél,
- fél teáskanál szárított kakukkfű,
- fél teáskanál szárított majoránna,
- 1 liter húsleves (akár kockából),
- bors,
- fél citrom,
- 5 evőkanál tejföl,
- pirított kenyérkocka (vagy levesgyöngy),
- 1 csokor petrezselyem.
A fokhagymakrémleves elkészítése
- A megtisztított fokhagymagerezdeket és a fűszernövényeket a levesbe tesszük.
- Felforraljuk, reszelt citromhéjjal és borssal ízesítjük.
- A tűzről levéve fedő alatt állni hagyjuk.
- Botturmixszal átpasszírozzuk, tejföllel besűrítjük.
- A levesgyöngyöt (vagy pirított kenyérkockát) és az összevágott petrezselymet közvetlenül tálalás előtt beleszórjuk.
- A tálalás? A recept bevezetője alapján döntse el ki-ki maga, hogy cipóban, vagy tányérban kínálja!
- Jó étvágyat kívánunk a leveshez!
Forrás: kedvenc-receptek.hu