Fordított rántott hús tepsiben receptje

Attól fordított a rántott hús, hogy a bundázás nem a liszt, tojás, zsemlemorzsa sorrendben történik, hanem fordítva. Amitől egyszerűbb az elkészítése mint a hagyományos rántott húsnak: csak bepakoljuk az egészet egy tepsibe és készre sütjük.

Hogy mitől szaftosabb a fordított rántott hús? A mustáros, ketchupos öntettől!

Fordított rántott hús tepsiben receptje

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell,
  • 1 db vöröshagyma,
  • 25 dkg gomba,
  • só, őrölt bors ízlés szerint,
  • 20 dkg zsemlemorzsa,
  • 3 db tojás,
  • 10 dkg finomliszt,
  • 0.5 l víz,
  • 4 evőkanál ketchup,
  • 4 evőkanál mustár,
  • 2 kávéskanál ételízesítő,
  • 5 dkg vaj.

Fordított rántott hús elkészítése tepsiben

  1. A húst kiveregetjük, besózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd fél órát pihentetjük.
  2. Fél óra elteltével először a zsemlemorzsába forgatjuk, tojásba merítjük és végül a lisztbe is megforgatjuk.
  3. Forró olajban mindkét oldalát hirtelen kisütjük.
  4. Egysorosan egy tepsibe tesszük, rászeleteljük a vöröshagymát, rászórjuk egyenletesen a felszeletelt gombát.
  5. A ketchupból, mustárból ételízesítőből és a felolvasztott vajból öntetet készítünk és ráöntjük a tepsiben a húsra.
  6. A tepsit alufóliával befedjük, alul-felül állású sütőben 180 Cº-on megsütjük.
  7. Savanyúsággal, hagyományos körettel (krumpli, rizs) tálaljuk.

Fordított rántott hús tepsiben receptje

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top