Iszákos pörkölt receptje

Az iszákos pörkölt népszerű étel szilveszter, farsang, vagy akár szüret idején. Magyaros, szaftos húsétel, melyet egy kis vörösborral teszünk iszákossá.

A kicsit zsírosabb ételek fogyasztása elősegíti azt, hogy megóvjuk magunkat a korai lerészegedéstől. Vigyázat, teljes védelmet nem nyújt! Egy tipp a finom húsétel elkészítése előtt! A szépen felkockázott hús fortélya: ha félig megfagyott állapotban van a hús, olyankor nem nyúlik, nem hajlik, csak engedelmesen alásimul az éles késnek.

Mi így készítjük az iszákos pörköltet:

Iszákos pörkölt hozzávalói, elkészítése

Iszákos pörkölt receptje a magazinban

Hozzávalók

  • 50 dkg marhalábszár,
  • 5 dkg füstölt szalonna,
  • 5 dkg paradicsom,
  • 10 dkg zöldpaprika,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 3 dl vörösbor,
  • pirospaprika,
  • só.

Iszákos pörkölt elkészítése

  1. A kockára vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk és megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát.
  2. Amíg megszórjuk pirospaprikával lehúzzuk a lángról és belerakjuk a kockára vágott marhahúst.
  3. Visszatesszük a láng fölé, rátesszük a felszeletelt paprikát, paradicsomot, és a zúzott fokhagymát.
  4. Annyi bort öntünk rá, hogy ellepje, majd megsózzuk és a húst puhára pároljuk.
  5. Ez a pörkölt galuskával az igazi, azzal tálaljuk, uborkát és friss kenyeret kínálunk hozzá!

A pörköltnek számtalan változata létezik, hiszen a vöröshagymán és a pirospaprikán kívül a hozzáadható fűszerek variációja rengeteg, ráadásul az is megkülönbözteti az egyes recepteket, hogy milyen húsból készülnek. Az iszákos pörkölt csak egy a sok recept közül, de megéri elkészíteni, mert nagyon finom!

Forrás: kedvenc-receptek.hu
{adinserter 4}

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top