A joghurtos kuglóf receptjét Horváth Sándorné, soproni olvasónk küldte. Köszönjük a finom, kipróbált sütemény receptet!
A kuglóf német eredetű, édes sütemény, melynek érdekesség, hogy míg korábban kizárólag élesztővel készítették, addig manapság inkább a sütőporos változat a gyakoribb.
A joghurtos kuglóf hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
- 3 db tojás
- 20 dkg rétesliszt
- 20 dkg liszt
- 1 zacskó sütőpor
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 20 dkg margarin
- 1 db citrom reszelt héja
- 4 dl joghurt
- mazsola
- 1 kanál kakaó
A joghurtos kuglóf elkészítése
- A 3 tojás sárgáját a porcukorral, margarinnal, habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a 2 vaníliáscukrot, sót, citromhéjat, mazsolát, joghurtot, 40 dkg lisztet és a sütőport.
- A 3 tojás fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan hozzáadjuk a tésztához.
- A sütőt 180 fokra hevítjük és kb.: 45-50 percig (tűpróbáig ) sütjük.
- A tésztából 1/3 részt kiveszünk (egy külön kis tálba) 1 kanál kakaót keverünk hozzá, és kanalanként hozzáadjuk az időközben kuglófsütőbe betöltött masszához.
- Porcukorral meghintve tálaljuk.
Forrás: kedvenc receptek.hu