Joghurtos kuglóf receptje

A joghurtos kuglóf receptjét Horváth Sándorné, soproni olvasónk küldte. Köszönjük a finom, kipróbált sütemény receptet!

A kuglóf német eredetű, édes sütemény, melynek érdekesség, hogy míg korábban kizárólag élesztővel készítették, addig manapság inkább a sütőporos változat a gyakoribb.

A joghurtos kuglóf hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 20 dkg rétesliszt
  • 20 dkg liszt
  • 1 zacskó sütőpor
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 20 dkg margarin
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 4 dl joghurt
  • mazsola
  • 1 kanál kakaó
Joghurtos kuglóf receptje a családi magazinban
Kuglóf

A joghurtos kuglóf elkészítése

  1. A 3 tojás sárgáját a porcukorral, margarinnal, habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a 2 vaníliáscukrot, sót, citromhéjat, mazsolát, joghurtot, 40 dkg lisztet és a sütőport.
  3. A 3 tojás fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan hozzáadjuk a tésztához.
  4. A sütőt 180 fokra hevítjük és kb.: 45-50 percig (tűpróbáig ) sütjük.
  5. A tésztából 1/3 részt kiveszünk (egy külön kis tálba) 1 kanál kakaót keverünk hozzá, és kanalanként hozzáadjuk az időközben kuglófsütőbe betöltött masszához.
  6. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Forrás: kedvenc receptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top