Közelednek az ünnepek, ideje a karácsonyi ételek közül is bemutatni párat. Még időben kipróbálható a karácsonyi gesztenyekrémleves receptje. Ha nem sikerül, majd főz helyette valami mást!
Gesztenye szezon van és nemsokára itt karácsony. Ha szakítana a hagyományos ünnepi ételekkel, akkor adunk egy tuti tippet hozzá!
Karácsonyi gesztenyekrémleves hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
- 40 dkg tisztított gesztenye,
- 1 húsleveskocka,
- 5 dkg cukor,
- 5 dkg liszt,
- 8 dkg vaj,
- 1 dl tej,
- 1,5 dl tejszín,
- 1 tojássárgája,
- 2 szál zellerlevél,
- só.
Karácsonyi gesztenyekrémleves elkészítése
- A gesztenyét a zellerlevéllel, a húsleveskockából készült, cukorral, sóval ízesített csontlében, lassú tűzön puhára főzzük.
- Amikor megpuhult áttörjük, majd újra felforraljuk.
- Világos vajas rántást készítünk, ezzel besűrítjük a levest, majd hozzáöntjük a tejet, és kis lángon 4-5 percig forraljuk.
- A tűzről levéve hozzáadjuk a tejszínnel elkevert tojássárgáját, és belemorzsoljuk a 2-3 dkg vajat.
- Előmelegített csészékben tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk ehhez a különleges, téli krémleveshez!ű
Forrás: kedvenc-receptek.hu
{adinserter 4}