Karácsonyi gesztenyekrémleves receptje

Közelednek az ünnepek, ideje a karácsonyi ételek közül is bemutatni párat. Még időben kipróbálható a karácsonyi gesztenyekrémleves receptje. Ha nem sikerül, majd főz helyette valami mást!

Gesztenye szezon van és nemsokára itt karácsony. Ha szakítana a hagyományos ünnepi ételekkel, akkor adunk egy tuti tippet hozzá!

Karácsonyi gesztenyekrémleves hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 40 dkg tisztított gesztenye,gesztenye
  • 1 húsleveskocka,
  • 5 dkg cukor,
  • 5 dkg liszt,
  • 8 dkg vaj,
  • 1 dl tej,
  • 1,5 dl tejszín,
  • 1 tojássárgája,
  • 2 szál zellerlevél,
  • só.

Karácsonyi gesztenyekrémleves elkészítése

  1. A gesztenyét a zellerlevéllel, a húsleveskockából készült, cukorral, sóval ízesített csontlében, lassú tűzön puhára főzzük.
  2. Amikor megpuhult áttörjük, majd újra felforraljuk.
  3. Világos vajas rántást készítünk, ezzel besűrítjük a levest, majd hozzáöntjük a tejet, és kis lángon 4-5 percig forraljuk.
  4. A tűzről levéve hozzáadjuk a tejszínnel elkevert tojássárgáját, és belemorzsoljuk a 2-3 dkg vajat.
  5. Előmelegített csészékben tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk ehhez a különleges, téli krémleveshez!ű

Forrás: kedvenc-receptek.hu

{adinserter 4}

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top