Majonéz házilag receptje

Receptek - majonéz házilag Ki az, aki a majonézt otthon, házilag készíti és nem a boltban vásárolta? A kérdésre roppant egyszerű a válasz: az, aki már elkészítette és úgy találta, hogy sokkal frissebb, finomabb ízt alkotott, mint amit a bolti műanyag dobozban talál.

Friss tojássárgája és finom olívaolaj a mi majonéz receptünk titka. Íme a pofon egyszerű recept:

Majonéz házilag receptje

Hozzávalók

  • 5 tojás sárgája,
  • 6 dl olívaolaj,
  • 2-3 kávéskanál citromlé,
  • só, bors, ízlés szerint.

Majonéz elkészítése házilag

  1. A tojássárgákat egy keverőtálban elkeverjük kevés sóval és borssal.
  2. Miközben habverővel folyamatosan kevergetjük, lassan adagoljuk – csepegtessük – hozzá az olajat.
  3. Ha megfelelően krémesre kevertük, akkor adjunk hozzá citromlevet úgy, hogy folyamatosan kóstolgatjuk közben.

Egy tipp a majonéz felhasználásához

Azt talán mindenki tudja, hogy tejföl és mustár hozzáadásával a majonézből tartármártást készíthetünk. Nálunk kétszer annyi tejföl van a mártásban, mint amennyi majonéz, a mustár pedig annak erős ízétől függ. Keverés közben itt sem ússzuk meg a kóstolást.

Tipp: Ha kevés zselatint, vagy felolvasztott aszpikot teszünk a majonézünkbe, hideg halat, vagy más hideg húst vonhatunk be vele.
{adinserter 4}

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top