Mártogatott karika omlós aprósütemény receptünk egy kellemes kávézáshoz, vagy teázáshoz ajánljuk. Ünnepi alkalmakkor, karácsonykor, húsvétkor nem árt, ha van otthon egy jó kis vendégváró sütemény!
A kész karikát félig, vagy egészen belemártogathatjuk a csokoládéba és dióval meghintjük ízlés szerint!
Mártogatott karika receptje
Hozzávalók
- 4 főtt tojás sárgája,
- 8 dkg porcukor,
- 20 dkg margarin,
- fél vaníliarúd húsa,
- 30 dkg liszt,
- 1 tojás nyersen,
- 5 dkg őrölt dió,
- 10 dkg tortabevonó,
- csipetnyi só.
Mártogatott karika elkészítése
- A főtt tojássárgáját átpasszírozzuk finom szitán, a porcukorral, margarinnal és a nyers tojássárgájával habosra keverjük.
- A vanília kikapart húsát, a sót és a lisztet hozzáadjuk, jól kidolgozzuk a tésztát, majd cipót formálunk belőle.
- Fóliába csomagolva két órán keresztül a hűtőszekrényben pihentetjük.
- Két óra elteltével 3-4 mm vékonyra nyújtjuk és karikákat szúrunk ki belőle.
- A felületét felvert tojásfehérjével megkenjük és sütőlemezen sárgára sütjük.
- A felolvasztott tortabevonó csokoládéba a karikák egyik felét bemártjuk, majd vágott dióval megszórjuk és rácson szárítjuk, míg a csokoládé megdermed.
TIPP√: Nem muszáj a mártogatott karikák mindegyikét dióval megszórni, lesz esetleg olyan,aki anélkül szereti!
Jó étvágyat kívánunk!