Mártogatott karika receptje

Mártogatott karika omlós aprósütemény receptünk egy kellemes kávézáshoz, vagy teázáshoz ajánljuk. Ünnepi alkalmakkor, karácsonykor, húsvétkor nem árt, ha van otthon egy jó kis vendégváró sütemény!

A kész karikát félig, vagy egészen belemártogathatjuk a csokoládéba és dióval meghintjük ízlés szerint!

Mártogatott karika receptje

Hozzávalók

  • 4 főtt tojás sárgája,
  • 8 dkg porcukor,
  • 20 dkg margarin,
  • fél vaníliarúd húsa,
  • 30 dkg liszt,
  • 1 tojás nyersen,
  • 5 dkg őrölt dió,
  • 10 dkg tortabevonó,
  • csipetnyi só.

Mártogatott karika elkészítése

  1. A főtt tojássárgáját átpasszírozzuk finom szitán, a porcukorral, margarinnal és a nyers tojássárgájával habosra keverjük.
  2. A vanília kikapart húsát, a sót és a lisztet hozzáadjuk, jól kidolgozzuk a tésztát, majd cipót formálunk belőle.
  3. Fóliába csomagolva két órán keresztül a hűtőszekrényben pihentetjük.
  4. Két óra elteltével 3-4 mm vékonyra nyújtjuk és karikákat szúrunk ki belőle.
  5. A felületét felvert tojásfehérjével megkenjük és sütőlemezen sárgára sütjük.
  6. A felolvasztott tortabevonó csokoládéba a karikák egyik felét bemártjuk, majd vágott dióval megszórjuk és rácson szárítjuk, míg a csokoládé megdermed.

TIPP√: Nem muszáj a mártogatott karikák mindegyikét dióval megszórni, lesz esetleg olyan,aki anélkül szereti!

Jó étvágyat kívánunk!

Mártogatott karika receptje

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top