Pizzatészta receptje

A pizza otthoni elkészítésétől azért szoktunk el, mert egyszerűbb rendelni, vagy megvenni a szupermarketben. Pedig a pizzatészta elkészítése nem bonyolult feladat, ha ez megvan, akkor már úgy ízesítjük, ahogy csak akarjuk. Érdemes tehát a pizzatészta elkészítését elsajátítani, mert ez lesz az összes pizzánk alapja!

A legfontosabb rész, a sütés kimarad leírásunkból, az majd az egyes pizzafajták receptjénél szerepel.

Pizzatészta hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

A pizzatészta receptje

  • 60 dkg liszt,
  • 4 dkg élesztő,
  • 1 teáskanál cukor,
  • 2,5 dl langyos víz,
  • 0,5 dl olívaolaj,
  • só.

Pizzatészta elkészítése

  1. A lisztet egy tálba hintjük, a közepén kis gödröt alakítunk ki, amibe beletesszük a szétmorzsolt élesztőt és a cukrot.
  2. Hozzáadjuk a langyos vizet és jól összekeverjük.
  3. Letakarva addig kelesztjük, míg a teteje meghólyagosodik.
  4. Ezután hozzáadjuk a sót és az olajat és rugalmas tésztává gyúrjuk.
  5. Tetejét kevés liszttel meghintjük és letakarva 15-20 percig kelesztjük.
  6. Lisztezett gyúródeszkán kerekre, vagy szögletesre nyújtjuk, majd olajozott sütőlemezre tesszük.
  7. A felületére a további receptekben ismertetett ragut tesszük és készre sütjük.

{adinserter 4}

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top