Tormakrémes sonkatekercs receptje

A tormakrémes sonkatekercs egy újabb finom, kipróbált hidegtál recept, hidegen fogyasztandó vendégváró étel. Az alapja a sonka és a torma.

A tormakrémes sonkatekercs akkor lesz szép, hengeres alakú, ha fóliával tekerjük fel és a hűtőszekrényben tartjuk pár órára.

Tormakrémes sonkatekercs hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 10 szelet gépsonka,Tormakrémes sonkatekercs recepje - hidegtál étel
  • 8 dkg vaj,
  • 2 púpozott evőkanál liszt,
  • 2 dl tejszín,
  • 2 tojássárgája,
  • 25 dkg ecetes torma,
  • citromlé,
  • porcukor,
  • mustár,
  • őrölt bors,
  • só.

Tormakrémes sonkatekercs elkészítése

  1. A vajat felolvasztjuk, elkeverjük benne a lisztet, habverővel keverve ráöntjük a tejszínt, és sűrű besamelmártást főzünk.
  2. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tormát, a tojássárgákat, sóval, borssal, citromlével, mustárral, porcukorral ízesítjük.
  3. Visszatesszük a tűzre, és állandóan kevergetve felfőzzük.
  4. Mikor a tormakrém kihűlt, a sonkaszeleteket egyenként fóliára tesszük, megkenjük tormakrémmel, majd óvatosan feltekerjük.
  5. A fóliát rátekerjük, azzal rögzítjük, és néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.

{adinserter 4}

 

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top