A tormakrémes sonkatekercs egy újabb finom, kipróbált hidegtál recept, hidegen fogyasztandó vendégváró étel. Az alapja a sonka és a torma.
A tormakrémes sonkatekercs akkor lesz szép, hengeres alakú, ha fóliával tekerjük fel és a hűtőszekrényben tartjuk pár órára.
Tormakrémes sonkatekercs hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
- 10 szelet gépsonka,
- 8 dkg vaj,
- 2 púpozott evőkanál liszt,
- 2 dl tejszín,
- 2 tojássárgája,
- 25 dkg ecetes torma,
- citromlé,
- porcukor,
- mustár,
- őrölt bors,
- só.
Tormakrémes sonkatekercs elkészítése
- A vajat felolvasztjuk, elkeverjük benne a lisztet, habverővel keverve ráöntjük a tejszínt, és sűrű besamelmártást főzünk.
- Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tormát, a tojássárgákat, sóval, borssal, citromlével, mustárral, porcukorral ízesítjük.
- Visszatesszük a tűzre, és állandóan kevergetve felfőzzük.
- Mikor a tormakrém kihűlt, a sonkaszeleteket egyenként fóliára tesszük, megkenjük tormakrémmel, majd óvatosan feltekerjük.
- A fóliát rátekerjük, azzal rögzítjük, és néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.
{adinserter 4}