Töltött sertéskaraj receptje

Töltött sertéskaraj esetén a recept neve még nem árulkodik arról, hogy mivel is van megtöltve az a hús. Zöldségekkel, gyümölccsel, esetleg kolbásszal? A mi töltött sertéskaraj ételünk ha nem is kolbásszal, de kolbász töltelékkel van megtöltve!

November 30-a András napja, a hagyomány szerint ekkor kezdődik a disznóölés időszaka és eltart egészen karácsonyig. Mi más lenne aktuálisabb recept ilyenkor, mint egy jó, magyaros húsétel?

Töltött sertéskaraj receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéskaraj,
  • 20 dkg sertés apróhús,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • őrölt bors,
  • pirospaprika,
  • őrölt köménymag,
  • só,
  • 2-3 evőkanál olaj.

Töltött sertéskaraj elkészítése

  1. A kolbász alapanyaghoz az apróhúst ledaráljuk, hozzá adjuk az olajban előzőleg megpirított hagymát, a zúzott fokhagymát.
  2. Sóval, borssal, majorannával,pirospaprikával, őrölt köménymaggal ízlés szerint fűszerezzük és jól összedolgozzuk.
  3. A karaj közepébe hosszanti irányban egy vékony pengéjű késsel lyukat fúrunk, amit aztán egy főzőkanál nyelével kitágítunk úgy, hogy a hús ne szakadjon ki.
  4. Szorosan beletömködjük a kolbásztölteléket, majd sütőben megsütjük.
  5. Párolt káposzta, tört burgonya illik hozzá.

Töltött sertéskaraj receptje

Jó étvágyat kívánunk a töltött sertéskarajhoz!

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top