Karácsony jellegzetes illata

Karácsony semmivel sem összetéveszthető hangulatához a jellegzetes ünnepi illatok is hozzátartoznak. Sokan gondolják úgy, hogy illatgyertyákkal, füstölőkkel, vagy illó olajokkal oldják meg a lakás illatosítását, ám ezekben ott a veszély, hogy túl intenzív lesz az illat, vagy esetleg olyan, amit nem szeret mindenki. A karácsony illata akkor a legjobb, ha természetesen, magától áll össze. És ebben az a legjobb, hogy szinte semmit sem tenni hozzá!

Mi kell a kellemes karácsonyi illathoz?

Tulajdonképpen semmit különöset sem kell ahhoz tenni, hogy kellemes karácsonyi illatok lengjék be lakásunkat, csak a hagyományos ünnepi teendőinket kell elvégezni. Mindenek előtt készítsünk karácsonyi süteményeket! Az ezekhez használt alapanyagok narancsos, vaníliás, fahéjas vagy mézes illata önmagában is kellemes és egymással keveredve is jó hatást kelt.
Fahéjas karácsonyi sütemény - remek illat!

Ha szerencsések vagyunk, és fehér a karácsony, akkor a hideg kinti foglalatoskodás után jól esik a forralt bor. A forró ital szegfűszeges, mással össze nem keverhető illata jótékonyan hat közérzetünkre, a bor pedig kellőképpen átmelegíti fagyos testünket. Az év legfontosabb családi ünnepének elmaradhatatlan kelléke a bejgli. Fel tudja idézni a frissen megsült bejgli édes illatát?

Ha narancsot, mandarint fogyasztunk, a héjából már a gyümölcs pucoláskor is kellemes illó olajok kerülnek a levegőbe. A lehántott gyümölcshéjat tegyük a kandallóra: napokig képes kellemes illattal megtölteni a szobát!

A karácsony legjellegzetesebb illatát a fenyőfa adja. A gyerekek elől az utolsó pillanatig a szabadban rejtegetett karácsonyfa illata semmi máshoz nem hasonlítható hangulattal árasztja el az otthonunkat.

Csak pár dolgot említettünk, de látható, hogy sem füstölő, sem gyertya sem más különösebb fortély nem szükséges a karácsony jellegzetes illata előállításához.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top